Historiallinen videotaltiointi ! | Paimenpojasta kuninkaaksi – näytelmä 32 vuoden takaa

0

Koko perheelle suunnattu näytelmä ”Paimenpojasta kuninkaaksi” on tositapahtuviin perustuva kuvaus paimenpojasta, josta tulee kuningas monien jännittävien kokemusten jälkeen. Näytelmän on Raamatun historian pohjalta kirjoittanut ja ohjannut Raili Ahvenlampi.

Torstaina 22.11 klo 19 Siion Temppelillä esitettävä videoesitys on kuvattu vuonna 1986 Alajärvellä.

Näyttelijöistä ja yleisöstä voi tunnistaa tuttuja kasvoja 32 vuoden takaa. Näytelmän päähenkilöä Daavidia esittää Tuomo Pollari. Kuningas Saulin (Vilho Saukko) sotilaina ovat mm. Raimo Koskela, Reijo Harju, Tapani Saarenlaita ja Leo Luoma. Israelilaisia laulajia esittävät mm. Kati Pyhälahti, Tuija Saukko, Sonja Kekkonen, Tanja Linnanmäki ja Tommi Pyhälahti. Tapahtumassa laulaa myös silloinen lapsikuoro.

Näytelmä oli Alajärven helluntaiseurakunnan yhteinen suurponnistus 1980 -luvulla. Mukana oli kaikkiaan yli 60 näyttelijää ja avustavaa henkilökuntaa. Näytelmän näki reilusti yli kymmenentuhatta katsojaa ja se sai erittäin myönteisen vastaanoton eri puolilla Suomea. Esityksiä oli Alajärven lisäksi mm. Hämeenlinnassa, Jyväskylässä, Pietarsaaressa, Evijärvellä, Lapualla, Seinäjoella ja Kuopiossa.

Näytelmä on osa Alajärven helluntaiseurakunnan 80 -vuotis juhlakuukauden ohjelmaa. Tapahtuma alkaa klo 18 kahvituksella ja tutustumisella ruokasaliin esille laitettuun historianäyttelyyn, jossa voi tutustua mm. vanhoihin seurakunnan asiakirjoihin ja kotikuulumisia lehtiin. Näyttely on avoinna myös esityksen jälkeen. Päähenkilöitä on tavattavissa alkuperäisissä näytelmäasusteissaan illan aikana.

Tämä näytelmä on jokaisen lapsen ja aikuisen nähtävä!

JÄTÄ KOMMENTTI