Alajärven Helluntaiseurakunta 80 vuotta – Siion temppeli 40 vuotta

0
Taustalla nuorekkaan 40-vuoden iän saavuttamassa oleva Alajärven Siion Temppeli Pitkankaankaantiellä. Etualalla 80-vuotiaan seurakunnan toiminnan vastuuhenkilöitä. (jpnews.fi/JK)

Alajärven Helluntaiseurakunnalla on monta syytä juhlistaa seurakunnan kahdeksaakymmentä toiminnan vuotta. Alajärven Siion ry:n ja helluntaiseurakunnan perustamisen ensimmäiset sanat lausuttiin 2. päivä tammikuuta 1938. Ja ensimmäinen rukoushuone valmistui Alajärvelle nykyiselle paikalleen 1955. Seurakunnan kasvaessa aloitettiin vuonna 1978 rakentamaan samalle paikalle kokonaan uuttaa isompaa ja monitoiminnallisempaa temppeliä. Aktiivinen helluntaiseurakunta on Alajärven kaupungissa monessa mukana. Päivittäisessä katukuvassa monipuolinen toiminta ilmenee muun muassa kaupungin ydinkeskustan Kauppakadun ja Keskuskadun kulmauksessa sijaitsevassa liikekiinteistössä, jossa seurakunnalla on viihtyisä Kahvila Toivo sekä merkittävää kirpputoritoimintaa Lähetyskirppu nimikyltin alla. Uusimpana on keskikaupungilla kesäisin toimiva jäätelökioski. Alkavan marraskuun aikana seurakunnassa juhlistetaan 80-vuotista taivalta koko kuukauden ajan eri tilaisuuksin ja tapahtumin. Kuuntele seurakunnasta ja juhlista lisää juhlien toimikunnan jäsenten kertomana.

”Kaikki toimintamme perustuu yhteen kirjaan, ei ole, eikä tarvita muita oppikirjoja.”

Alajärven Helluntaiseurakunnassa on tällä hetkellä jäseniä 470 ja se on kaupungin asukaslukuun suhteutettuna yksi maamme suurimpia helluntaiseurakuntia. Tunnusomaista Alajärven helluntaiseurakunnalle on vuosikymmenten perinteenä ollut vahva ja monipuolinen lapsi-, varhaisnuoriso- ja nuorisotoiminta. Toiminta käsittää mielenkiintoista harrastustoimintaa tytöille ja pojille yhdessä sekä erikseen. Mieleenpainuvimmat muistot monille ponnahtavat esille kesäisiltä leireiltä Iiruujärven rannalla sijaitsevassa seurakunnan omassa leirikeskuksessa. Iisakin-leirikeskus sai vuonna 1988 valmistuneiden sauna- ja takkahuonetilojen jatkeeksi huomattavan kokoisen ja nykyaikaisesti varustetun päärakennuksen. Noin sadalle hengelle sopivat mainiot kokoontumis- ja leiritilat keittiöineen valmistuivat vuonna 2016.

Seurakunta myös vuokraa omia toimitilojaan sovitusti halukkaille tarvitsijoille. Leirikeskuksen tilojen lisäksi vuokrataan seurakunnan ulkopuolisten tahojen käyttöön nyt myöskin Pitkänkankaantie temppelin monipuolisia tilakokonaisuuksia. Rakennuksessa voi järjestää yksityistilaisuuksien lisäksi mainiosti muun muassa kokous,-kurssi- ja koulutustoimintaa.

Mainitsemisen arvoinen, ja se arvokkain, asia monipuolisten toimitilojen lisäksi on seurakunnan toiminnoissa ja päivittäisissä eri tehtävissä toimiva iso vapaaehtoisten joukko. Ilman tätä seurakuntalaisten aktiivista ja pyytteetöntä osallistumista toiminnan arjen pyörittämiseen ja seurakunnan kautta vuosittain suoraa apua tarvitsevien avustaminen olisikin lähes mahdottomuus.

Alajärven Helluntaiseurakunta 80-vuotta juhlakuukausi eri tapahtumineen avataan JUHLAKONSERTILLA sunnuntaina 4.11.2018 klo 18.00 Siion Temppelillä. (katso erillinen ilmoitus toisaalla nettilehdessä!)

Juhlakuukauden ohjelmat löydät nopeimmin ja parhaimmin seurakunnan kotisivuilta ja  facebook -sivulta! (kätevät teksti- ja banneri-linkit sivuille ja ajantasaiseen ohjelmaan löydät J-Pnewsin sivuilta!)

TILAISUUKSIIN ON VAPAA PÄÄSY JA KAIKKI SYDÄMELLISESTI TERVETULLEITA!

KUUNTELE OHEISESTA ÄÄNINAUHASTA LISÄÄ JUHLATOIMIKUNNAN SELONTEKOA TULEVASTA 80v. JUHLAKUUKAUDESTA JA ERI TAPAHTUMISTA:

Haastattelu järjestyksessä: (oik) Tuija Mattila Alajärven Siion ry:n hallituksen puheenjohtaja, Ari Ahvenlampi seurakuntakoordinaattori, Niina Männistö lapsi- ja nuorisotyöntekijä sekä Leo Luoma seurakuntapastori. (jpnews.fi/JK)

Kuuntele tästä ääninauhasta (klikkaa nuolta vasemmalla!)

Pitkänkankaantie 6 | 62900 ALAJÄRVI (katso kartta)

www.alajarvenhelluntaiseurakunta.fi


 

JÄTÄ KOMMENTTI