Alajärven kaupunki avaa joulun totuttua aikaisemmin!

0
Ilotulitus huipentaa ja tähdittää Alajärven kaupungin joulunavauksen tulevana perjantaina

Ilotulitus huipentaa ja tähdittää jälleen Alajärven kaupungin joulunavauksen tulevana perjantaina
Joulun avaustempauksen järjestäjät tutkailevat päivittäin sääennusteita nähdäkseen onko loppuviikosta selkeää, sateista, lämmintä ,vaiko jo jopa lumen tuovaa kaivattua kylmää säätä.

Alajärven kaupungin ja sen lukuisten erikoisliikkeiden perinteinen joulunaika on tarkoitus avata viikkoa kahta aikaisemmin kuin se on tehty aikaisempina vuosina. Alajärven Halpa-Halli ketjun tavaratalo Soinin tien varrella avaa ovet jouluun jo varhain torstaina toimipisteen päällikön Tuomo Pollarin ohjaksissa. Tiedossa on tuttua jouluista menoa tarjoiluineen ja tempauksineen pitkin päivää.

Perjantaina 18.11. puolilta päivin muuntautuu Alajärven keskustassa sijaitseva kaupungin virallinen tori, Palotori, avauspäivän tapahtumatoriksi. Torimyyjät aloittavat jouluhenkisen kaupankäynnin , tarjoiluineen ja arpajaisineen.

Alajärvi-kuoron jäsenet laulattavat markkinaväkeä tutuin joululauluin Makasiinissa kansalaisopiston sisätiloissa, aivan Palotorin reunalla paloaseman vieressä sijaitsevasa rakennuksessa. Tarjolla on jouluista glögiä ja purtavaa.

Joulupukki vierailee iltapäivällä torilla mukanaan muun muassa valokuvaaja, joten kaikilla on nyt oiva tilaisuus käydä kuvauttamasssa itsensä joulupukin kanssa. Iltapäivän lopuksi ja illan alkuhetkillä Palotorilla suoritetaan Alajärven kaupungin virallinen joulunavaus omine ojelmineen.

Paavolan alakoulun oppilaiden tonttuparaati saapuu torille noin kello puoli kuuden aikaan, jolloin tapahtuma käynnistyy toden teolla. Tilaisuudessa nähdään puheineen avaamassa alajärveläistä joulua kohta eläkkeelle siirtyvä Alajärven kaupunginjohtaja Kalevi Moisio.

Torin korkean ja ikivanhan ison kuusen kynttilät sytetään ja pian koko kaupungin ydinkeskusta nähdään sen omintakeisessa jouluvalaistuksessaan. Jouluvalot tuottavat siten perjantaista eteenpäin yötä päivää jouluista tunnelmaa kaikkein pimeinpään Suomen vuoteen kuuluvaan ajanjaksoon. Valot tuikkivat koko loppuvuoden ja vuoden vaihteen aina pitkälle ensivuoden puolelle.

Torille joulunavaustapahtumaan on alustavien tietojen mukaan tulossa myös taiteestaan maankuulu ”alajärveläistynyt” lehtimäkeläis taiteilija Antti Maasalo, jonka tila- ja valoteoksia voimme ihailla muun muassa Alajärven sisääntulotien varrella, kiertoliittymissä ja nyt keskiviikkona uutena pystyttettävässä kekuskadun kiertoliittymmässä hotelli Alvariini kohdalla.

Taiteilija Maasalo on tulossa kertomaan pikavisiitilään omasta taiteestaan ja teoksistaan Alajärvellä ja erityisesti kaikista uusimmasta teoksestaan kaupungin ydinkeskustassa.

Avajaispäivä huipentuu Alajärvellä suureen perinteiseen ilotulitukseen, jossa toviksi pauketta ja räiskettä piisaa. Keskustan lukuisat liikkeet ja tavaratalot ovat avoinna tavallista myöhempään ja niissä käynnistyvät välittömästi, viimeisen raketin räjähtäessä taivaalle, vertaistaansa hakeva supertarjouksien Superilta.

Digi-terveysasema Kuusiolinna 700x

JÄTÄ KOMMENTTI