Alajärven virallinen ja perinteinen joulunavaustapahtuma on perjantaina 27.11. – kuuntele taustahenkilöiden terveiset tulevaan tapahtumaan

0
Monipuolinen ja iso ryhmä vastaa tämän vuoden joulunavaustapahtuman ohjelmasta (JK/K-Media)
Monipuolinen ja iso ryhmä vastaa tämän vuoden joulunavaustapahtuman ohjelmasta (JK/K-Media) Kuva suurenee klikkaamalla!
Alajärven kymmenien vuosien mittaisten perinteiden johdattelema jouluavaustapahtuma on jälleen käsillä. Avauspäiväksi on tänä talvena määrittynyt perjantai-iltapäivä ja -ilta 27.11. Mukana on totutun tuttua jouluista ohjelmaa tonttuineen, joulumusiikkineen ja leikkeineen. Joulutorin ohella on jo toisena vuonna nostettu avauksessa vahvasti esille teemallinen tapahtumatoiminta Alajärven kaupungin nuorisovintin tiloissa. Paikka onkin nyt, ainakin hetken, Jouluvintti.

Lapsille ja perheille suunnatut joulun avauspäivän tapahtumat alkavat jo iltapäivällä kello neljän aikaan Jouluvintillä (nuorisovinttillä, Makasiini-rakennuksen kolmannessa kerroksessa), aivan Palotorin ja paloaseman vieressä.

Vintin todella viihtyisiin ja jouluisiin tiloihin on ideoitu ja tuotu aidosti Korvatunturin suunnalta erään nimeä mainitsemattoman ”lähettitontun” mukana TONTTUKOULU! Jouluvintin tiloissa vietetään myös neljästä ilta kuuteen saakka monipuolista JOULUPAJA toimintaa usean avustajatontun, Joulumuorin ja Joulupukin avustuksella. Tiedossa on siis erittäin toiminnallinen parituntinen, ennen joulun avaustapahtuman huipentavaa suurta ILOTULITUSTA aivan kaupungin ydinkeskustassa. Lisäksi eläinten ystäville ja muille on suotu tänä vuonna mahdollisuus tutustua niin sanottuihin kaverikoiriin. Perheen pikkuväki pääsee ratsastamaan pikkuisen ponin kyydissä torin läheisyydessä jouluvintin piha-alueella. Nuorisovintin henkilökunnan ja avustajien jouluiseen repertuaariin kuuluu vielä kaikille mukanaolijoille avoin VILJAPOSSUKINKKUVISAILUKISA!  Jonka pääpalkintona on aito 11 Kg:n joulukinkku.

Jouluvintin tapahtumien lisäksi myös aitojen torikauppiaden Joulutorilla (=Palotori), ulkona soi jouluinen musiikki. Paikalla vierailee luonnollisesti Joulupukki ja -muori jakamassa karkkeja, myös Paavolan koulun pikkutontut käyvät esittämässä oman jouluisen ohjelmanumeronsa. Ohjelmallisen toritapahtuman isäntänä ja juontajana toimii Reino Rauhala. Joulunavauspuheen pitää Joulukaupungin pormestari, Alajärven kaupunginjohtaja Vesa Koivunen. Pormestarin mieluisiin tehtäviin kuuluu myös sytyttää teknisen toimen tonttujoukon avustuksella, kaupungin joulusymbolin, torin jättikokoisen luonnon kuusen kynttilät. Samalla kertaa syttyvät myös, torista kaummaksi laajentuneen Joulukaupungin, katujen ja jouluisten liikkeiden tuhannet kynttilät. Tästä alkaa alajärveläinen joulu ja koko monipuolisesti palvelevan Joulukaupungin joulumieli.

Joulunavaus 2015:n taustavoimista ääninäytteensä antoivat (vas.) Annukka Raatikainen Kulta Hipusta, Ari Ahvenlampi Yrittäjien kaupan kehittämisyhmästä, Oskari Viitakangas Nuorisovintin nuoriso-ohjaaja, Reino Rauhala tapahtuman juontaja ja Karoliina Vuorinen Laukkosen Kukkakaupasta. (Kuva: JK / K-Media)
KUUNTELE TAUSTAHENKILÖIDEN TERVEISET TULEVAN PERJANTAIN JOULUNAVAUSTAPAHTUMASTA!

Puhejärjestyksessä Ari Ahvenlampi, Oskari Viitakangas, Reino Rauhala, Karoliina Vuorinen ja Annukka Raatikainen


KLIKKAA TÄSTÄ JA KUUNTELE!

Uutisportaali J-Pnewsin sivustossa ja alueen paikallis- ja kaupunkilehdissä viikolla ilmestyvät tapahtuman mainokset toteutti mainos- ja viestintätoimisto K-Media yhteistyössä Alajärven Yrittäjien kaupan kehittämisryhmän kanssa.

JÄTÄ KOMMENTTI