Alajärvi avaa virallisesti joulun perjantaina ja tori saa nimensä!

0
Joulupukki on liikkeellä perjantaina Alajärvellä!
Alajärven kaupungin uudistetun torin nimikilpailu järjestettiin torin virallisena avajaispäivänä ja nimi julkistetaan joulunavauksen yhteydessä  perjantaina (26.11.) tuolla samaisella, entisellä ”makasiinin kankaalla”

Nimikilpailu raadin muodostivat yrittäjistä Ari Ahvenlampi ja Elina Mikkonen,kaupungilta Jukka Kuoppala ja kuntalaisista Liisa Heinilä ja Annikki Kaltiala.

Nimiehdotuksia tuli runsaasti ja monenlaisia. Kannatusta olivat saaneet mm. Het-tori, Järvitori, Torikeskus, Kauppatori, Ankkuritori, Kitrotori, Eurotori, Kirpputori. Hauskoimpia ehdotuksia olivat Monitori, Rattori, Nestori ja Vihtori.

Nämä kaikki päättyivät kuitenkin karsittujen nimien joukkoon.

Karsinnan seuraavaan vaiheeseen jatkoivat Alajärven historiaa sivuavat nimiehdotukset, kuten Makasiinitori, Paavolantori ja myös Alvar Aalto ja Eero Nelimarkka saivat ansaitsemansa huomion. Maantieteellisesti tutut Kinaporin-tori, Alajärvi-tori olivat ehdolla ja myös kasvillisuus oli otettu huomioon, ehdotuksissa Kuusitori ja Mäntytori. Myös paloasema on otettu huomioon nimiehdotuksissa.

Lopulliseen valintaan päädyttiin yleisön enemmistön ja raadin yksimielisen valinnan jälkeen.

Nimi on hyvin aluetta kuvaava, sinne on helppo neuvoa esim. ulkopaikkakuntalaisia. Nimi on selkeä ja helppo muistaa.

-Olemme siis siinä toivossa, että nimi todella jäisi elämään kansankielessä ja ihmiset ottaisivat sen omakseen, ovat  nimikilpailu raadin terveiset.

Tervetuloa Alajärven joulunavaukseen perjantaina 26.11.

Torimyyjät ovat paikalla jo aiemmin iltapäivällä. Valikoimissa on ainakin joululahjoja, käsitöitä, leivonnaisia, muita jouluherkkuja, kuten sinappia, sekä Porvoon saariston kuuluisia silakkaherkkuja. Myös kahvia ja makkaraa on saatavilla.

Joulupukki saapuu torille klo 16.00 ja siitä eteenpäin on mahdollisuus lasten päästä valokuvaan joulupukin kanssa.

Alajärvi kuoro tulee myös esiintymään torilla.

Joulun avauspuheen tulee pitämään Alajärven yrittäjien uusi puheenjohtaja Sakari Joensuu.

Uudet näyttävät jouluvalot syttyvät ja tilaisuuden päättä klo 18.00 alkava ilotulitus.

Alueen kauppiaat ovat järjestäneet viimeisen  tunnin / viimeisten tuntien hinta ilotulittelun ja luvassa on valtavasti tarjouksia eri liikkeissä heti ilotulituksen jälkeen.

Herranen lounas maaliskuu700x

JÄTÄ KOMMENTTI