Apple-johtaja Steve Jobsin elämäkerta ilmestyy maanantaina 24.10.

0
Steve Jobs 1955-2011

Steve Jobs 1955-2011
Steve Jobs oli digiajan ikoni. Hänen elämäkertansa on kertomus aikamme vallankumouksellisimmasta yritysjohtajasta.
Applen perustaja  ja sitä viimeiseen elinpäiväänsä saakka luotsannut Steve Jobs menehtyi haimasyöpään 5.10.2011 Palo Altossa.

Muun muassa iPhone älypuhelimen isä ja keksijä Steve Jobs perusti yrityksen, jossa luovan mielikuvituksen ja insinööritaitojen yhdistelmänä syntyi ennennäkemätön menestystarina. Huimat ideat muuntuivat tuotteiksi, jotka mullistivat useita teollisuudenaloja tietokone- ja musiikkiteollisuudesta matkapuhelimiin ja digitaaliseen kustantamiseen. Jobsin innovaatiot vaikuttavat ihmisten elämään kaikkialla maailmassa.

Elämäkerta perustuu kahden vuoden aikana tehtyihin kymmeniin Jobsin haastatteluihin, sekä perheenjäsenten, ystävien, vihamiesten, kilpailijoiden ja kollegoiden haastatteluihin. Jobs ei asettanut Isaacsonille minkäänlaisia vaatimuksia kirjan sisällön suhteen. Lisäksi hän rohkaisi tuntemiaan ihmisiä puhumaan avoimesti ja rehellisesti.

Jobs puhui suoraan henkilöistä, joiden kanssa hän on työskennellyt ja kilpaillut. Vastaavasti haastateltujen kertomasta välittyy kaunistelematon kuva Jobsin poikkeuksellisesta persoonasta. Särmikäs Jobs saattoi ajaa ihmiset ympärillään raivoon ja epätoivoon mutta myös huippusuorituksiin. Hänen kontrollipakkomielteensä, taiteellisuutensa, intohimoisuutensa ja kunnianhimonsa näkyivät niin hänen johtamistyylissään kuin yksityiselämässäänkin.

Teoksen kirjoittaja Walter Isaacson on yhdysvaltalaisen Aspen Instituten toimitusjohtaja. Aiemmin hän on työskennellyt muun muassa CNN-kanavan toimitusjohtajana sekä päätoimittajana Time-lehdessä.

JÄTÄ KOMMENTTI