Erasmus-nuoria jälleen vieraina Soinissa

2
Erasmus-nuoret ja opettajat, Soinin perheiden nuoret ja opettajat

Viime maanantaina saapui iloinen joukko Erasmus-nuoria ja heidän opettajiaan Soinin Yhtenäiskoulun vieraiksi. Nuoria oli 24 ja heidän opettajiaan 6. Tällä kertaa nuoria oli tullut Englannista, Saksasta ja Italiasta.

Terhi Pölkki

Maanantaina vieraille esiintyivät kenkäsuunnittelija Terhi Pölkki ja vuoden nuori yrittäjä 2018 Lasse Saarenpää, molemmat lähtöisin Soinista. Ilta jatkui keilailun merkeissä Alvariinissä Alajärvellä.

Menestystarinoita kuulemassa

Tiistaina vieraat tekivät aamupäivän erilaisia kädentaitoja, huovuttivat, sitoivat kirjoja ja auttoivat puukkojen teossa Workshopeissa. Puolelta päivin lähdettiin pilkille Suninsalmelle, Lehtimäelle. Saalistakin tuli. Illan päätti yhteinen suomalinen sauna ja avanto-uinti Suvirannassa, Alajärvellä, kylmä ja kuuma kokemus Keski-Eurooppalaisille.

Keskiviikkona starttasi bussit kohti Lapuaa, siellä tutustuttiin Lapuan Kankureihin ja Vanhaan Paukkuun. Vaasaan tehtiin visiitti Wärtsilän tehtaille ja päivän päätti tutustuminen Revell Centeriin.

Torstai-iltapäivällä harrastettiin ulkoilua ja teemana oli lumi, monessa muodossaan. Illalla oli vuorossa jäähyväisten aika.

Puhetta, kilpailuja ja hauskaa pöhinää
Kaikki kisaa

Kaksi saksalaista nuorta Philipp ja Shirin kertoivat matkan olleen hieno. Philipp, joka harrastaa moottoriurheilua, kertoi saaneensa täällä paljon ystäviä, samoin Shirin. Shirin oli Suomessa ensimmäistä kertaa, Philipille kerta oli jo kolmas. Nuoret kertoivat oppineensa paljon uutta Suomesta ja matkan olleen mielenkiintoinen. Lumi oli molemmille hieno asia. Myös opettajat Andrea ja Heike totesivat samoin.

Opettajat yhteiskuvassa, omat ja vieraat.Eturivissä oikealla Heike ja takarivissä oikealla Andrea
Anne Degerlund

Vierailijat hyvästeli tapahtuman koordinaattori Anne Degerlund. Hän kiitti kaikesta, sekä vierailijoita, että Soinin Yhtenäiskoulun väkeä ja toivoi jatkoa Erasmus toiminnalle.

Digi-terveysasema Kuusiolinna 700x

2 KOMMENTTIA

  1. MaailmaaNähneelle
    Oletkohan käynyt muissa kulttuureissa? Tuntuu siltä että et, ehkäpä kannattaisi. Meidän tulisi pitää yhteys Euroopan lisäksi myös muuhun maailmaan. Kysy näiltä ”aivopestyilä” mitä he ajattelevat. Huomaat ehkä sen jälkeen millä vuosisadalla elät.

  2. Erasmus on propagandaa, aivopestään nuoria uskomaan monikulttuurisuuteen tuomalla nuoria kunnollisista maista, esim Saksasta tai Ranskasta tänne. Sitten sen jälkeen nuoret alkavat luulemaan että vieraat kulttuurit (mukaan lukien muslimit jne) ovat ihan asiallista porukkaa, vaikka ovat tutustuneet vain Eurooppalaiseen korkeakulttuuriin.

JÄTÄ KOMMENTTI