Gabriel, tule takaisin -komedia Tuurin nuorisoseuralla

0

Viime syksynä Teatteri Tervakarhu -nimellä toimiva ryhmä on kulttuurikoordinaattori Jussi Lampin kanssa työstänyt näytelmää, joka oli tarkoitus esittää menneen kevään aikana.

Vallinnut koronaepidemia kuitenkin vaikutti harjoitteluun, joten näytelmä päätettiin siirtää syksyyn. Nyt voidaan ilolla ilmoittaa, että näytelmän ensi-ilta on perjantaina 4.11.2022 Tuurin Nuorisoseuralla. Lisäksi näytelmää esitetään Tuurin Nuorisoseuralla 5.11., 6.11., 11.11., 12.11. ja 13.11.

Lampi on toiminut viime syksystä lähtien Alavuden kaupungin kulttuurikoordinaattorina. Ensimmäisenä tehtävänään hän aloitti valmistella näytelmää, joksi valikoitui ”Gabriel, tule takaisin”. Näytelmä on Mika Waltarin omien sanojen mukaan vuonna 1945 kirjoittama ”sydämetön” komedia kahden vanhenevan naisen rakkaudennälästä. Kertomus kahdesta naimattomasta sisaruksesta Ulriikasta ja Kristiinasta, jotka joutuvat ”kapteeni ja johtaja” Gabriel Lindströmin huijaamiksi. Lisäksi näytelmässä esiintyy Ulriikan ja Kristiinan sisarentytär Raili. Teatterikriitikko Jukka Kajavan mukaan näytelmä on paras suomalainen tragikomedia.

Esiintyjät rooleihin löytyivät nopeasti, sillä aikaisemmin kesällä oli kulttuurikeskukseen tullut tiedusteluja mahdollisista näytelmistä ja rooleista. Kun roolijaot oli saatu valmiiksi, alkoi Teatteri Tervakarhu marraskuun lopulla harjoitella tulevaa näytelmää Taidekeskus Harrissa. Näytelmän päähenkilöt ovat Ulriika, joka on paperikaupan omistajatar pienessä kaupungissa, ja hänen nuorempi sisarensa Kristiina. Kumpikin naimattomia.

Paperikaupassa työskentelee myös heidän sisarentyttärensä Raili. Ulriika kohtelee sekä Kristiinaa että Railia hallitsevasti ja ahdasmielisesti. Ulriikan roolissa nähdään eri kyläteattereissa esiintynyt Elli Asunmaa ja nuoremman sisaren roolissa paluumuuttajana Alavudelle palannut Maria Kaijankangas. Railin roolissa nähdään niin ikään alavutelaisissa näytelmäpiireissä tuttu Elina Äijälä. ”Kapteeni ja johtaja” Gabriel Lindströmin roolissa on ”ensikertalainen” Marko Viinikainen. Näytelmän ohjauksesta vastaa Jussi Lampi.

 Näytelmän kesto on noin kaksi tuntia, mikä sisältää väliajan.

Liput tulevat myyntiin 19.10.2022 alkaen Alavuden kaupungin infossa, osoite Torikatu 4, Alavus, puh. 06 2525 1000. Lippuja saa myös esityspäivinä ovelta tuntia ennen esitystä. Lipun hintaan sisältyy väliaikakahvit.

 Teatteri Tervakarhu toivottaa yleisön tervetulleeksi komedian pariin Tuurin Nuorisoseuralle.

”Ja minä hullu höperö, vanha luuska! Mutta vieläkin minä pyydän: Gabriel, tule takaisin! Sinun valheesi oli niin suloinen. Tule takaisin, Gabriel. Minulla on vielä rahaa!”


 

JÄTÄ KOMMENTTI