Hengityssuojaimia Kiinasta Ähtäriin

0
Suojat lähdössä Kiinasta

Ähtärin kiinalainen ystävyyskaupunki lahjoittaa Ähtärille hengityssuojaimia

Ähtärin kiinalainen ystävyyskaupunki Dujiangyan ja sen Yijie-yhteisö lahjoittavat Ähtärille      4 000 kpl hengityssuojaimia koronaviruksen torjuntaan. Hengityssuojaimet ovat parhaillaan matkalla Suomeen ja saadaan käyttöön näillä näkymin noin viikon kuluessa. Ähtärin kaupunki luovuttaa suojaimet edelleen koronatorjunnan kannalta tärkeille kohteille.

– Epidemiatilanne on Ähtärissä ja lähiseudulla vielä rauhallinen, mutta tilanne saattaa muuttua nopeasti lähiviikkojen aikana. Kun hengityssuojaimet ovat Ähtärissä, ohjaamme ne sellaisille toimijoille, jotka perusturvan kannalta niitä akuutisti tarvitsevat, toteaa Ähtärin kaupunginjohtaja Jarmo Pienimäki.

Vastavuoroisuutta

Ähtärin ja ystävyyskaupunki Dujiangyan yhteydenpito on koronaviruksesta huolimatta ollut tiivistä kevättalven aikana. Kun koronaepidemia oli Kiinassa kiivaimmillaan, osallistui Ähtäri hengitysmaskien lahjoitusoperaatioon yhdessä muiden eurooppalaisten ystävyyskaupunkien kanssa.

Yhteistyö toimii kaikesta huolimatta

SERC-verkostosta vastaavan projektipäällikkö Esa Vuorenmaan mukaan verkostot Kiinaan on olemassa myös isompien suojainerien hankintaan.  – Alustavia keskusteluja on käyty Suomessa sekä julkisten että yksityisten toimijoiden kanssa hengityssuojainten hankkimisesta yhteyksiemme kautta. Kartoitamme tilannetta ja olemme valmiit avustamaan suojainten hankkimisessa, mikäli tarvetta tulee, Vuorenmaa toteaa.

SnowPanda Innovation on Ähtärin kaupungin omistama yritys, joka edistää Suomen ja Kiinan yhteistyötä mm. koulutusviennissä, tutkimusyhteistyössä ja ympäristöalan hankkeissa. SnowPanda Education and Research Consortium SERC on sen kumppaniverkosto.


 

PTV mansikkasumppa1

JÄTÄ KOMMENTTI