Herkkuja kaikille aisteille – Saunaravintola Kiulu avautuu 5.7. Ähtärin matkailualueella

0
Monipuolinen Saunaravintola Kiulu Ähtärissä (Kuva: Timo Ahopelto)

Ähtärin palvelut täydentyvät sunnuntaina 5.7. odotetulla uudella toimijalla, kun Saunaravintola Kiulu avaa ovensa. Saunaravintola Kiulu tarjoaa nautintoja kaikille aisteille: herkullista ruokaa ja juomaa, monipuolista oheisohjelmaa, rentoutumista saunassa tai turvehoidossa sekä Hankaveden upeita järvimaisemia yhdistettynä kauniiseen suomalaiseen puuarkkitehtuuriin.

Saunaravintola Kiulu sijaitsee matkailualueen ytimessä, Ähtärin Eläinpuiston, Pandatalon ja Flowparkin välittömässä läheisyydessä. Matkailualueen monet majoituspalvelut, kuten Naava Chalet ja hotelli Mesikämmen ovat Kiulusta kävelyetäisyyden päässä. 

Saunaravintola Kiulu koostuu 60-paikkaisesta tyylikkäästä ravintolasta ja kahdessa tasossa olevasta 800 neliön terassialueesta, jossa on istumapaikat 150 asiakkaalle. Kiulussa on myös kaksi saunaa: suuremman saunan löylyistä pääsee kerralla nauttimaan jopa 20 henkeä ja pienempi pihasauna on 10 hengelle. Saunatilojen yhteydessä on lisäksi turvespa. 

Hyviä kulkuyhteyksiä täydentää oma vierasvenelaituri 20 veneelle.  Ravintolakompleksi avautuu kohti järvenselkää, joten hienosta järvinäkymästä voi nauttia lähes jokaisessa tilassa.

Tomi Björck

Ravintolan menu on huippukokki Tomi Björckin käsialaa. Tarjolla on herkkuja moneen makuun burgerista karamelliribseihin, Björckin nimikkoannokseen. Myös kasvissyöjät ja lapset on ruokalistalla huomioitu. Kiireisille on tarjolla salaatteja sekä pientä suolaista ja makeaa purtavaa Kiulun vitriinistä.

– Tavoitteena on luoda matkailijoille, lähialueiden asukkaille ja kesävieraille rento kohtauspaikka, jossa voi viihtyä aamusta iltaan. Kiulu on kuin veden äärellä oleva kotoisa olohuone, jossa voi tavata tuttuja ja nauttia hyvästä ruoasta ja juomasta. Välillä voi pulahtaa uimaan, käydä saunassa tai kokeilla suppailua Kiulusta vuokrattavalla laudalla, kuvailee Kiulun henkeä Kari Vainio, yksi Kiulun perustajista.

Matkailusesonkina Kiulu palvelee aamupäivästä myöhäiseen iltaan tai aamutunneille. Sesongin ulkopuolella Kiulu toimii arkisin tilausravintolana tai kokouskäytössä. Viikonloppuisin on tavoitteena järjestää erilaisia teematapahtumia. 

Kiulua luotsaa ravintolapäällikkö Ville Isokoski, jolla on vankka ravintola-alan kokemus mm. Leviltä. Isokoskella on jo paljon ideoita, kuinka Kiulun monipuolisuutta hyödynnetään:
– Terassialueella voi järjestää elävää musiikkia tai pienimuotoisia esityksiä. Myös dj on varattu jo alkavalle kaudelle, hän kertoo. – Verkkoja on vesillä myös yhteistyökuvioista muiden matkailutoimijoiden kanssa. Asiakkaiden toiveita kuunnellaan herkällä korvalla ja palveluita kehitetään niiden pohjalta. Tällä hetkellä otamme tarkasti huomioon myös koronaviruksesta aiheutuvat rajoitukset ja noudatamme niitä huolella.

Saunaravintola Kiulun on suunnitellut Studio Puisto Arkkitehdit Oy, jonka erikoisosaamista on kestävä ja ekologinen puurakentaminen. Rakentamisesta vastaa ähtäriläinen Rakennus Tikkamäki Oy. 

Saunaravintola Kiulu koostuu 60-paikkaisesta tyylikkäästä ravintolasta ja kahdessa tasossa olevasta 800 neliön terassialueesta, jossa on istumapaikat 150 asiakkaalle. (Kuva: Timo Ahopelto)

 

JÄTÄ KOMMENTTI