Iloiset tupatanssit, tanssiväki liikkeelle!

2
Tapani Kansa viihdytti tupatanssiväkeä laulullaan

Tupatanssiperinnettä herätellään henkiin Kestikartanossa (Kuvat: Jussi Paarvala/J-Pnews)
Tupatanssit on tanssikansan uusi suosikki.

Ilmajoen Kestikartano on perinteisen lounastarjoilun ja häiden pitopaikkana, lisännyt mielenkiintoisen tapahtuman tarjontaansa.Eivätkä ne mitä tahansa tansseja olekaan, kun kahdeksan haitaria, basso ja rummut alkaa ja kun vielä mikkiin tarttuu Tapani Kansa, on menoa ja meininkiä. Kestikartanon tanssilattia tupaten täynnä ja tanssi tuntuu maistuvan, eikä silloin piipahdeta vain kertaalleen vaan tanssitaan koko ilta. Elvytetään vanhaa eteläpohjalaista perinnettä, jossa tanssittiin tuvissa ja ladoissa ja lavoilla.

"Kartanon emäntä" Nina af Enehjelm

Kestikartanoa pyörittävä Nina af Enehjelm kertookin idean lähteneen kysynnästä.

-Kun viikonloppuina ei esimerkiksi ole häätilaisuuksia, oli toiveena saada tanssia. Innostuin ideasta ja ilmajokelaisten lisäksi on tänne tullut väkeä muualtakin. Kaikilla on halu tanssia: polkkaa, valssia, jenkkaa, foxrottia ja hitaampia ikivihreitä. Ravintolan lisäksi meillä on myös majoituspalvelua. Kolmekymmenluvulla rakennetussa kartanohostellissa löytyy majoitustilaa 20 hengelle. Kestikartanon pitopöytä on aina sunnuntaisin. Häiden ja perhejuhlien lisäksi meillä on teemaillat ja nyt aloitetut tupatanssit. Ihmiset ovat tervetulleita vaikkapa ryhminä, tupatanssiryhminä maakunnasta.

Tapani Kansan kanssa esiintynyt Reilupeli-ryhmä on Kirsti Heikkilän johdolla Ilmajoen kansalaisopistossa harjoitteleva ryhmä, jossa on siis tuo mainittu kahdeksan hanuria.

-Yhteistyö on sujunut vaikka alkuun hämmennystä herätti hanureiden suuri määrä. Pääasia kuitenkin on että yleisö viihtyy ja tanssii, kertoili Tapani Kansa

Tapani Kansa viihdytti tupatanssiväkeä laulullaan
Korona-kartta 700x

2 KOMMENTTIA

  1. Haluaisin myös tietää ,että miksi Tapanin kotisivut on suljettu ? JP news:n toimittaja tehdä haastattelujutun Tapanista tai Ninasta ja kysyä myös niistä sivuista ?
    Tapani on aivan fantastinen laulaja ! Runsaasti lisää upeita lauluvuosia suon ja toivon hänelle.

  2. Olispa ollut kiva olla mukana. Valitettavasti Turusta on niin pirun pitkä matka pohjanmaalle. Hyvä jutu että Nina ja Tapani ovat löytäneet rauhaisan paikan itselleen, he jos kuka ansaitsevat sen. Toivottavasti kuulemme Kansan ääntä vähän muuallakin ja ehkä joku puhutuista levytyksistäkin toteutuu. Edelleen elän toivossa kuulla konsertin, jossa Kansa esittäisi Kansaa ( = ne kaikki itkuvirret, joista juteltiin Naantalin kaivohuoneella ). Kirjoittelen tämän jutun tähän, koska Tapanin omat sivut ovat poissa käytöstä. Miksiköhän Nina?

JÄTÄ KOMMENTTI