Itsenäisyyspäivän juhla Soinissa

0
vas. Kulttuuripalkinnon saanut Kati Keski-Mäenpää, vt Kirjastonhoitaja Päivi Lähde, sivistyslautakunnan jäsenet Taru Mäkipelto ja Marja-Leena Rinne

Soinin yhtenäiskoulun vanhempainyhdistys järjesti tänä vuonna Soinin itsenäisyyspäivän juhlan Yhtenäiskoulun tiloissa. Juhlassa palkittiin myös Kati Keski-Mäenpää Soinin kulttuuripalkinnolla.

Eveliina Keisala

Tilaisuuden aluksi Eveliina Keisala lauloi Kaj Chydeniuksen/ Eino Leinon Nocturne kappaleen. Soinin Kirkkoherra Pasi Kilpeläinen toi tilaisuuteen Seurakunnan tervehdyksen. Hän mainitsi kahden vuoden aikana järjestetyistä juhlista, Suomi 100 ja Soini 150 vuotisjuhlat. – Rukoile ja tee työtä on ollut näinä vuosina kansakunnan tehtävänä.

Kirkkoherra Pasi Kilpeläinen

Laulua esittivät Yhtenäiskoulun 2. ja 3. luokan oppilaat.

Juhlan nuoret esiintyvät

Juhlapuheen piti kunnanjohtaja Juha Viitasaari. Hän siteerasi Juhani Ahon tekstejä. Keskiössä Ahon ”katajainen kansa” ja sen merkitys tuona aikana. Samoin elokuva ”Tuntematon sotilas”, jonka merkitys itsenäisyyspäivänä on suomalaisille merkittävä.

Juha Viitasaari

Soinin kulttuuripalkinto myönnettiin merkittävästä kansainvälisestä työstä lasten hyväksi, etenkin Afrikan mantereella, tohtori Kati Keski-Mäenpäälle. Astamari ry:n toiminta on Katin johdolla tukenut myös lasten hyvinvointia. Myös palkinnon perusteissa huomioitiin Katin kirjallinen tuotanto.

Juhlan yleisöä

Juhlan juonsi Soinin yhtenäiskoulun vanhempainyhdistyksen Minna Myllymäki. Tilaisuus päättyi yhteisesti laulettuun Maamme-lauluun.

Minna Myllymäki

 

JÄTÄ KOMMENTTI