Järviseutu-Säätiö jakoi vuoden 2017 apurahat ja palkinnon

0
Järviseutu-Säätiön apurahan saajia sekä Järviseutu-palkinnon saaja: (vas.) Juhani Mattila (edusti Vimpeli-Seuraa), Järviseutu-palkinnon saaja Marko Mäntylä, Göran Kunnari (edusti Blackbirds-yhtyettä), Marita Mattila (edusti Suomen jääkärimusen ystävät) ja Carita Surma-aho.

Järviseutu-Säätiön apurahat olivat haettavina vuoden 2017 syyskuun ajan. Hakemuksia saapui hakuaikana yhteensä 15 kpl. Apurahat jaettiin Antinpäivän juhlassa, jota vietettiin tänä vuonna Evijärvellä uittomieskämpällä. Juhlassa esiintyivät Carita Surma-aho lausuen runojaan ja PosiDivas-kuoro, joka esitti Aleksi Sulkakosken lauluja.

 

Säätiön hallitus käsitteli hakemukset varsinaisessa syyskokouksessa 7.11.2017. 
Hakemuksista kolmen katsottiin soveltuvan Järviseudun Sanomien nimikkorahaston hakemukseksi.
Järviseudun Sanomien nimikkorahasto:
Vimpeli –Seura
Toimittaja Pajalan aineiston digitointia varten

Suomen Jääkärimuseon ystävät
Jääkärin Äitee-näytelmän tuottamiseen

Kulttuuriyhdistys Karikko
Siriuksen vieraat-näytelmän tuottamiseen

Järviseutu-Säätiön päärahasto:
Musiikki:
Carita Surma-aho
Oman musiikki- ja runotuotannon konsertin tuottamiseen

Blacbirds-yhtye
Anders Erikssonin nimikkojamien tuottamiseen

Kulttuurituotanto:
Marjo Viitala
Varma merkki-lyhytelokuvan tuottamiseen

Tomi Saarijärvi
Laurin krouvi-lyhytelokuvan näytösten järjestämiseen

Järviseutu-Säätiön toiveena on saada lahjoituksia muun muassa yrityksiltä, erilaisilta yhteisöiltä ja yksityisiltä (esim. testamenttilahjoitukset), jotta tulevaisuudessa voitaisiin entistä paremmin ja laajemmin tukea järviseutulaista taidetta, kulttuuria ja tutkimusta niiden vaalimiseksi ja kehittämiseksi.

Järviseudun Sanomien nimikkorahastosta säätöjen mukaan jaettavien apurahojen käyttötarkoitus voi olla esimerkiksi seudullisesti merkittävä tutkimus. tai yhteistyöhanke, koko aluetta tai suurta osaa siitä kattava innovatiivinen kulttuuri- tai kotiseututyö, kotiseudun elintasoa tai elämisen laatua kohottavan uuden toimintamuodon käynnistäminen tai kotiseudun vetovoimaisuuden ja tunnettavuuden kasvattaminen uusin keinoin.

JÄTÄ KOMMENTTI