Juha Tapio toi hienon joulutunnelman Soinin kirkoon.

1
Kaikki penkit täynnä.
Juha Tapio (jpnews.fi)
Soinin kirkko oli ääriään myöden täynnä keskiviikkoillalla kun Juha Tapio konsertoi Soinissa. Soinin seurakunta oli kutsunut luottamushenkilöt, toimijat, toimikuntien jäsenet ja heidän lähipiirinsä yhteiseen joulukonserttiin.

Tilaisuuden aluksi kirkkoherra Esko Kallio palkitsi yli 30 vuotta luottamustehtävissä ja hallinnossa toimineen Kyllikki Laukkolan.

Kyllikki Laukkola (jpnews.fi)

Itse konsertti koostui muutamasta joululaulusta ja Juha Tapion parhaista kappaleista. Todella hienoa! Lisäksi valot loivat tunnelman, jota ei kirkossa ole aikaisemmin nähty.

Juha Tapion kertoi tunteneensa Esko Kallion ollessaan kaksitoistavuotias. Esko-pappi on ollut monen asian mentorina. Ollessaan Ylistaron seurakunnan palveluksessa oli Kallion koti paikka, jossa ovi oli auki ja se tarjosi kekustelutuokioita nuorille. Soinissa Juha Tapio vieraili nyt toista kertaa, edellisestä käynnistä Hautakylällä on tosin viisitoista vuotta. Nykyään Juha Tapio asuu Tuusulassa. Opettajan opinnot tuli suoritettua Kajaanissa ja Helsingissä. Kuitenkin nuoruusaika Ylistarossa oli virikkeelistä, joten maaseutu on tuttua ja sitä kautta laulujen tekstit kuvaavat usein tavallista, rauhallista elämänmuotoa, kaipuuta unohtamatta.

Kaikki penkit täynnä (jpnews.fi)

Juha Tapio on ehtinyt tehdä jo kymmenen kokoelmalevyä ja keikkoja kertyy noin sata vuodessa. Kaikki kappaleensa hän säveltää itse, samoin kuin tekstittää. Joitakin on myös tehty muille artisteille, kuten Suvi Teräsniskalle, -yhtyeelle ja Vesa-Matti Loirille. Tapion ensi vuosi alkaa luultavammin keikkatauolla jonka katkaisee yksi keikka Savoy-teatterissa huhtikuussa. Liekö tulossa taas platinaa myyvä uusi albumi?

Soinin konsertissa valoja hoiteli Antti Puurula ja miksauspöydän takana luottomikseri Juha ”Murkku” Merikallio.

Soinin kirkossa vielä 14.12. kauneimmat joululaulut ja 21.12. Susanna Erkinheimo ja Ari Puron joulukonsertti.

Herranen lounas maaliskuu700x

1 KOMMENTTI

JÄTÄ KOMMENTTI