Kaikki manner- Suomen kunnat käyty – kierros päättyi Soiniin

0
Mirja Kononen ja Aimo Mattila

Kaikki Suomen kunnat, 18 000 kilometriä.  Toukokuusta alkanut retki päättyi Suomen ainoan vaivaisakan viereen, Soinin kirkolle.

vas. Kunnanjohtaja Johanna Rannanjärvi, Mirja Kononen ja Aimo Mattila

Tällä viikolla vielä Kuusamo ja Soini, sitten kierros oli tehty, toteavat Mirja Kononen ja Aimo Mattila. Silloin on 293 kuntaa nähty ja dokumentoitu. Ensi Kesänä on vuorossa Ahvenanmaa ja Hailuoto.

– Reissu alkoi 2. toukokuuta Uuraisilta. Olimme töissä eli kesällä reissasimme, noin joka toinen viikonloppu, kiertäen sisä-Suomen kuntia.

– Kesälomamme alkoi 4. syyskuuta, jolloin suunnattiin itärajalle Kuhmoon Vartiuksen raja-asemalle ja sieltä Etelä-Suomeen. Helsingin ja Hangon jälkeen länsirajaa pohjoiseen Kilpisjärvelle, jossa kolme päivää upeassa ruskaloistossa, patikointia Saanalla, kolmen valtakunnan rajapyykillä ja Pikku-Mallalla ja pari päivää maastopyöräillen Kiilopäällä. Sieltä jatkoimme Nuorgamiin, josta laskeuduttiin taas Vartiuksen raja-asemalle. Näin käytiin läpi koko Suomi.

Tiereitit

– Matkan aikana yövyimme viisi kertaa caravan-alueilla ja 29 yötä ”puskaparkissa” tai kirkkojen parkkialueilla.

– Matka oli varsin elämyksellinen, esimerkkinä väli    PokkaLemmenjoki, alkuyöstä noin 300 metriä automme edessä valoissa juoksi täysikasvuinen karhu!

– Elokuussa oltiin Pudasjärvellä Puhoskylällä tansseissa. Tanssien päätteeksi käydään aina asuntoauton suihkussa ja syödään yöpalaa. Laitettiin yövaatteet päälle, mutta kas kumma , ei nukuttanutkaan. Ajoimme keskiyöllä Taivalkoskelle ja kävimme klo 00.30 koskettamassa kirkon ovea. Sen jälkeen ajoimme puskaparkkiin ja uni tuli.

– Olemme koko matkan ajan vältelleet isoja pääteitä, ajaneet siis pieniä asfaltti- ja hiekkateitä, niitä löytyy vielä paljon Suomesta. Esimerkiksi osuus Iisalmesta Rautavaaralle ja toisena Jämsä-Orivesi tieltä Juupajoelle, unohtamatta Inkoon museotietä.

– Oli hieno kokemus nähdä Suomea niin etelässä kuin pohjoisessa, alkukesän vehreydestä syksyn mahtavaan Lapin ruskaan – kertoivat Mirja ja Matti.

Dokumentointilomake
Kartalla manner-Suomen kunnat, joissa vierailtu… vain Soinissa käymättä

 

 

 

 

 

 

 

Terveyssovellus-22

JÄTÄ KOMMENTTI