Kansainvälisyyttä vapaaehtoisleirin mukana Soiniin

0
Allianssi-nuoret

Kuudestaan ry:n Youth Power-hanke toi Soiniin nuoria ympäri maailmaa. Osanottajista kaksi on Taiwanista, kaksi Italiasta, kaksi Espanjasta yksi Ranskasta ja yksi Venäjältä. Leiriläiset ovat iältään 18-20 vuotiaita.

Kuudestaan ry:n Youth Power –hanke, Soinin 4H, Soinin kunta ja Ähtärin Nuorisotoimi järjestävät Allianssileirin  29.7-11.8. Ensimmäisen viikon leiriläiset viettävät Soinissa päätehtävänään Soini-Seuran talon maalaus. Toisella viikolla vapaaehtoistöitä tehdään  Ähtärissä muun muassa Kotiseutumuseolla ja Pirkanpohjan taidekeskuksessa monipuolisissa tehtävissä.

Leiriläiset ohjaajien kanssa

Leiriä ohjaavat Youth Power –hankkeen vetäjä Jenni Savolainen, Soinin 4H:n toiminnajohtaja Saija Källi ja toiminnanohjaaja Suvi Osala.  Lisäksi leirillä on mukana Allianssin leiriohjaaja Miiran Madar sekä Kuudestaan ry:n italialainen kesäharjoittelija Giovanna Tanzi. (Ähtärin viikolla Saijan ja Suvin tilalle tulevat Ähtärin vapaa-aikatoimenjohtaja Marika Puntala ja nuoriso-ohjaaja Joni Puntala.)

Leirin yhtenä tavoitteena on saada paikallisia nuoria mukaan mahdollisimman paljon. Paikallisiin nuoriin onkin jo päästy tutustumaan muun muassa Lauttosen uimarannalla ja leiriläisten illanvietoissa. Paikallisilla nuorilla on hyvä mahdollisuus päästä käyttämään englannin kieltä ja muitakin opiskelemiaan kieliä käytännössä ja saamaan uusia kansainvälisiä ystäviä.

Taiwanin ahkerat tyttäret
Evan tuli Ranskan Valencesta asti maalaushommiin
Maalari maalasi taloa…

Leiri on tutustunut Suvi Osalan kotona eläimiin, käynyt uimassa Lauttosella ja maalannut ahkerasti entistä kunnantaloa Soini-Seuralle. Lasse Autio on esitellyt seuran museota ja muistanut pienillä lahjoilla leiriläisiä. Soini-Seura on ollut hyvin tyytyväinen nuorten maalaustyön tuloksiin. Talon ulkomaalaus on valmiina ennen kuin ennätyshelteet väistyvät.

Leiriläiset tutustuivat Soini-Seuran museoon Lasse Aution johdolla
Leiriläiset ovat oppineet myös suomenkieltä. Sitä kysyttäessä vastaukseksi tuli yhtä-aikainen reipas huuto ”Kiitos Paljon”

Allianssin nuiorisovaihto tarjoaa vuosittain 2000 vaihoehtoa noin 60 maassa. Vaihdon kautta leiriläinen saa uusia kokemuksia, tutustuu mielenkiintoisiin ihmisiin, tekee työtä, viettää vapaa-aikaa ja asuu yhdessä eri puolilta maailmaa tulevien nuorten kanssa.

 

JÄTÄ KOMMENTTI