”Kiljukoon nyt kaikkien kaula!” – Kaustisen Kansanmusiikkijuhlat laitettiin soimaan tänään!

0
Mestaripelimanni Konsta Jylhä 1910-1984 oli festivaalien suuri tähti 70-luvulla
48. Perinteiset Kaustisen Kansanmusiikkijuhlat (Folk Music Festival) käynnistyivät tänään maanantaina(6.7.) Kaustisella.

Festivaalit ovat kulkeneet liki viidenkymmen vuoden aikana niin myötäistä kuin vastavirtaa. Tällä hetkellä suunta on kääntynyt jälleen lievästi myötäiseen ja tapahtuman takana oleva järjestelykoneisto on saanut kasvatettua muun muassa konserttien ja esitysten ennakkomyynnistä saatua tuloa kymmenisen prosenttia edellisvuoteen verrattuna.

Pelimannien määrä on kasvanut Kaustiselle tasaiseen tahtiin. Tänä vuonna kansanmusiikkijuhlilla on järjestäjien mukaan lähes 450 ryhmää ja esiintyjiä on yhteensä yli neljätuhatta. Erilaisia esiintymisiä on viikon aikana yli 1600 kappaletta 24 esiintymispaikassa.

Ohjelman sisällössä näkyy koko kansanmusiikin kirjo perinteisemmästä tyylistä nykykansanmusiikkiin. Juhlien läpikäyminen kannattaa aloittaa perinteisestä soittosalista, jossa esiintyjät vaihtuvat vartin välein. Siellä ehtii lyhyessä ajassa kuulla kansamusiikkia laidasta laitaan

Esiintymispaikkoja on runsaasti ja niillä niillä on kaikilla oma tunnelmansa. Kaustisella soi perinteisesti festivaalien aikana niin juhla-alueen virallisemmissa tilaisuuksissa kuin alueen ulkopuolella mm. palvelutaloissa, huoltoasemilla ja kaupoissa.

Katso julien ohjelma tästä J-Pnewsin linkistä!

JÄTÄ KOMMENTTI