Kirkkolauluyhtye Kaanon vierailee Alajärvellä Palmusunnuntaina

0
Kirkkolauluyhtye Kaanon, taustalla Pyhän kolminaisuuden kirkko Tšerkassyssa (ukraina.fi)
Kirkkolauluyhtye Kaanon, taustalla Pyhän kolminaisuuden kirkko Tšerkassyssa (ukraina.fi)
Alajärvellä päästään nauttimaan jälleen ukrainalaisesta lauluperinteestä. Voimalla seitsemän miehen.

Alajärven kirkossa esiintyy palmusunnuntaina 24.3. keskiukrainalaisesta Tserkasyn kaupungista kotoisin oleva kirkkolauluyhtye KAANON. Klo 18 alkavan kirkkokonsertin tuottavat Järvi-Pohjanmaan kulttuuripalvelut ja Alajärven seurakunta.

Kirkon ovella myytävän, yhtyeen ja konsertin laulut esittelevän ohjelmalehtisen hinta on 8 euroa.

Parikymmentä vuotta sitten seitsemän ukrainalaismiestä kiinnostui maassa tuolloin jo lähes unohdetusta ortodoksisesta kirkkolauluperinteestä. He halusivat tehdä rauhoittavat ja säestyksettä esitettävät melodiat tutuksi yhä useammalle.

Alajärvellä edellisen kerran joulukuussa 2011 konsertoineen Kaanonin ohjelmisto koostuu perinteisistä ortodoksisista kirkkolauluista, klassisista ukrainalaisista kuoroteoksista  ja tällä kertaa erityisesti myös pääsiäisajan lauluista.

Pääsiäinen on ortodoksien tärkein juhla, ja ohjelmisto on rakennettu varta vasten pääsiäisen teemoihin. Alajärven konsertti tarjoaakin kuulijoilleen paljon edelliskerrasta poikkeavaa ja uudella tavalla kiinnostavaa materiaalia. Ievgen Valovenkon johtama Kaanon on laulanut yhdessä kauan, ja sen myös kuulee: äänet soivat yhteen saumattoman puhtaasti. Seitsemän ukrainalaismiehen laulussa on voimaa, mutta siitä löytyy myös herkkyyttä!

Valovenko, Volodymyr Melnyk, Valerii TomilenkoSergii Osaulenko, Vasyl Rudenko, Oleksandr Rudenko ja Ivan Derkach lupaavat tuoda Alajärvellekin annoksen kevään kirkkautta ja valoa.

………………………………………………………………………………………………………………………………

Kirkkolauluyhtye Kaanon pyshtyy myös kiertueellaan Perhoon, jossa se esiintyy Perhon kirkossa maaanantaina 25.03.2013 kello 20.00 alkavassa konsertissa.

JÄTÄ KOMMENTTI