Komeasti kaikui Kansan laulu Soinin kirkossa

1
Yleisö oli kokoontunut kuulemaan Tapani Kansan laulua Soinin kirkkoon

Tapani Kansa tulkitsi vahvasti kirkkokonsertissa pääsiäissunnuntaina Soinin kirkossa
Pääsiäissunnuntai iltana piti Tapani Kansa kirkkokonsertin Soinin kirkossa. Taiteilijalle tämä oli ensimmäinen laulukerta kyseisessä tilassa.

Kansan kirkkokonserttisarja oli kiertänyt viikkoa aikaisemmin muun muassa Lapuan tuomiokirkossa ja saanut hyvän vastaanoton.

Myös Soinin kirkkoon oli kuulijoita saapunut kiitettävästi Soinista ja etenkin naapurikunnista. Kirkkokonserttikiertue jatkuu syksylle saakka ja sen päättää joulukonsertit.

Konsertti sopi ohjelman puolesta hyvin kirkossa esitettäväksi, oli kotimaista Oskar Merikantoa, Toivo Kuulaa, Jean Sibeliusta, Heikki Sarmannon sävellyksiä Eino Leinon teksteihin ja Toni Edelmanin sävellyksiä, Soinin Laasalassa vaikuttaneen Einari Vuorelan teksteihin.

Tapani Kansan tulkinnat Merikannosta ja Kuulasta toivat esille taiteilijan voiman esityksiin joissa ääntä tarvittiin, sitä löytyi riittävästi. Toisaalta konsertin parasta antia olivat korpirunoilija Einari Vuorelan luonnosta ammentavat runotekstit, joihin Edelman oli saanut toimivat sävellykset ja Kansa tulkitsi herkästi, luoden hiljaisuudesta kumpuavan runon ja rakkauden sopusoinnun.

Soinin kirkon urut eivät varmastikaan ole kaikista helpoimpia hallita, mutta säestäjä Mikko Helenius, kiireisenä kanttorina suoriutui tehtävästään.

Mikko Helenius toimi säestäjänä

Pianon tai flyygelin olemassa olo olisi vielä parantanut esityksiä, mutta Tapani Kansan ammattitaito ja pitkän uran tuoma kokemus kantoi koko konsertin ajan.

Konsertti oli oiva osoitus siitä, että kirkko on paikka jonne ihmiset voivat tulla kuulemaan musiikkia, joka rytminsä ja tekstien osalta sinne sopii. Kirkko palvelee ihmisiä, niitäkin jotka eivät sitä säännöllisti käytä, mutta ehkäpä se tulee näin tutummaksi. Ammattitaitoinen ja monipuolinen laulaja saa kuulijoihinsa yhteyden ja ihmisen pysähtyminen ajan kiireisessä rytmissä tapahtuu oikeassa paikassa.

Yleisö kokoontui kuulemaan Tapani Kansan laulua pääsiäisenä Soinin kirkkoon (kuvat:Jussi Paarvala)

Järvi-Pohjanmaan kulttuuripalvelut olivat mukana järjestelyissä. -JP

1 KOMMENTTI

  1. Tapanin konsertti oli antoisa ja voimaa antava kokemus. Oli ihanaa rentoutua ja kuunnella huippuluokan ammattilaisten tarjoamaa musiikkielämystä.

JÄTÄ KOMMENTTI