Koululaisia kiinnostaa myös wanhat asiat

0
Vanhaa kauppaa tutkimassa

Soinin yhtenäiskoulun oppilaat ovat käyneet tutustumassa Kuninkaantupaan luokka kerrallaan. Kiinnostus esillä oleviin asioihin on ollut myös nuorille kokemus.

vas. Ronja Puskala, Alina Keski-Mäenpää ja Tyyne Leppänen

Viidesluokkalaiset Ronja Puskala, Alina Keski-Mäenpää ja Tyyne Leppänen olivat luokan mukana tutustumassa Kuninkaantupaan. Tytöt asettuivat pulpettiin ja tutustuivat vanhoihin kirjoihin ja muistiinpanoihin. Tuttuja olivat myös mustekirjoituskynä ja mustepullo, vaikkei niitä enää koulutyössä käytetäkkään.

ikia kiinnosti
Poikia kiinnosti etenkin militaria-asiat

Yhtenäiskoulun rehtori Pasi Huvila pitää hyvänä asiana Kuninkaantuvan esittelyä oppilaille. Nuoret saavat kokemusta vanhoista asioista kun niitä on nähtävissä täällä Soinissa. Yhtenäiskoulussa on eskarista ysiluokkaan asti tällä hetkellä 264 oppilasta ja opettajakuntaa noin kolmekymmentä. Kuninkaantuvan ”primus motor” Lasse Autio kertoi noin 80 oppilaan jo tutustuneen kohteeseen.

Yhtenä syksyn teemana on koulussa on luonto ja sen suojelu, ilmaston muutos kuuluu siihen. Huomenna luonto saa oman merkityksensä, kun koko koulu lähtee patikoimaan Arpaisten suunnalle. Koululla on käynyt myös Millespakka Oy:n edustaja kertomassa lajittelusta ja kierrätyksestä, vaarallisista aineista ja niiden oikeaoppisesta lajittelusta ja käsittelystä.


 

vanhat kuorma-autot tukim

JÄTÄ KOMMENTTI