Koulutusvienti Ähtärin ja Kiinan välillä on aloitettu

0
Ähtärin isopandat Lumi ja Pyry ovat varttuneet teini-ikäisiksi. Kotimaisen bambun koe-erää maisteleva Pyry oli osaltaan avittamassa Ähtäri Zoon sadan tuhannen kävijän nousun vuonna 2018 verrattuna vuoteen 2017

SERC-verkoston (SnowPanda Education and Research Consortium) avajaisia vietettiin tänään Ähtärissä, hotelli Mesikämmenessä.

Tilaisuus alkoi Ähtärin kaupungin tervehdyksellä. Projektipäällikkö Esa Vuorenmaa puolestaan kertoi millaista on ollut yliopistojen välinen yhteistyö ja kuinka SERC – verkosto tulee tulevaisuudessa toimimaan.

Esa Vuorenmaa

Yhteistyöverkoston lyhyttä historiaa palautti mieliin professori Jukka Salo ja lisäsi: -SERC tulee olemaan keskeinen toimija Suomen ja Kiinan välisessä koulutusviennissä, tutkimusyhteistyössä ja ympäristöalan hankkeissa. Samoin se on myös tärkeä kumppani ähtäriläisille, etelä-pohjalaisille ja suomalaisille yrityksille luotaessa kaupallisia edellytyksiä maidemme välillä.

Jukka Salo

Aikaisemmin toteutuneet hankkeet ovat olleet keskiössä kun vuonna 2015 Kiina ja Suomi käynnistivät neuvottelut jättiläispandojen sijoittamisesta Suomeen. Parhaillaan maiden välillä läpikäydään konkreettisia hankkeita mm. puurakentamiseen, koulutusvientiin ja kaupunkisuunnitteluun osallistumisessa.

Professori Salo onnitteli lopuksi Ähtärin kaupunkia tarmokkaasta ja määrätietoisesta etenemistä kaupungin ja alueen menestykseen merkittävästi vaikuttavissa hankkeissa.

Duiangyanin esittelyvideon jälkeen Kiinan Suomen suurlähetystön terveiset tilaisuuteen toi Yoy Yi.

Mr Yoy Yi
Musiikkia tilaisuudessa esitti Räsynukke-yhtye.

Iltapäivällä kuultiin strategisten kumppaneiden puheenvuorot, yliopistojen, ammattikorkeakoulujen edustajien välityksellä, yhteenveto ja verkostojen laajentamisen edellytykset.

Tietysti tutustuttiin myös puolitoista vuotta sitten Suomeen saapuneisiin, Lumi ja Pyry pandoihin.

JÄTÄ KOMMENTTI