Lappajärven toimintakeskuksen ja taidepiirin taidenäyttely Sielun viiva – Käden jälki 3. – 29.3.2023

0
Akvaario

Villa Väinölässä on esillä maaliskuussa 2023 Lappajärven toimintakeskuksen asiakkaiden tekemiä hienoja käsitöitä ja taidetöitä.

Kuluneen vuoden aikana toimintakeskuksessa on työstetty erilaisia käsitöitä. Kädentaidoissa hyödynnetään monipuolisesti erilaisia materiaaleja, kuten puuta, paperia, lankaa ja luonnonmateriaaleja. Ajatuksena on pyrkiä käyttämään tuotteissa kierrätysmateriaaleja mahdollisuuksien mukaan.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Yhteisenä projektina on valmistettu eläväiset akvaariot, joissa on
käytetty rohkeasti värejä ja mielikuvitusta. Toisena osioina on taidepiirissä valmistuneet taidetyöt. Piiri on Järvilakeuden kansalaisopiston kurssi Taidetta ilolla ja sydämellä. Tekniikoina ovat lähinnä perinteiset piirustus ja maalaus.

Tänä vuonna piiriläiset ovat myös tehneet maalaukset taulunpohjille paperitöiden lisäksi. Mukana näyttelyssä on kyllä yksi yhteinen savityökin, ihana savisiili. Maalaukset ovat värikylläisiä taidonnäytteitä monivuotisilta taiteen harrastajilta.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Taidot ja rohkeus ilmaista ovat karttuneet vuosien myötä, jokaisella on oma tyylinsä, oma elävä viivansa, oma luovuutensa. Taidepiiri kokoontuu kaksi kertaa kuukaudessa ja taiteenteon lisäksi tunneilla rupatellaan ja jutellaan
taiteesta ja muistakin asioista. Tunnin alussa usein tutkitaan eri taiteilijoiden teoksia, ja opitaan taiteesta ja taidehistoriastakin näin lisää.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Mukana olleet ohjaamassa toimintakeskuksen ohjaajat Katja Ikola, Maria Laurila, Riikka Luoma-aho ja Minna-Maria Salo. Kansalaisopiston taidetunteja opettaa Ulla Hautamäki ja mukana avustamassa ovat toimintakeskuksen ohjaajat.

Villa Väinölä, avoinna ti -pe 13-17.00
Väinöntie 4, 62900 Alajärvi


 

JÄTÄ KOMMENTTI