Lumberjacks saanut tunnustusta ympäri maailmaa

0
Lumberjacks, kuva: Maiju Isola

Memphisissä Yhdysvalloissa  järjestettiin International Blues Challenge tapahtuma 28.1. – 1.2., jossa Lumberjacks bändi edusti Suomea.

Osallistujia oli eripuolilta maailmaa ja USA:n eri osavaltioista yhteensä noin 235 esiintyjää.

Lumberjacksin  kitaristi Urmas Niemi kertoo:

-Oli hieno kokemus saada esiintyä paikassa, jossa amerikkalainen rytmimusiikki on syntynyt ja jalostunut. Varsinkin kun sai esittää vielä itse tehtyjä kappaleita.

Urmas Niemi

– Vaikka emme menestyneetkään oli palaute kanssakilpailijoilta ja yleisöltä todella hyvä. Reissu kokonaisuudessaan oli hieno ja uusia ystäviä ja kontakteja jäi mukaan, muun muassa esiintymiskutsu Mississippiin.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Nähtävyyksiä muusikolle Memphis on pullollaan. Kuvassa bändi Sun studion edustalla. Siellä mm Elvis teki ensimmäiset legendaariset levytykset. Studio on osittain alkuperäisessä asussaan ja siellä voi äänittää vielä nykyäänkin. Lähinnä kuitenkin öisin koska päivisin riittää vierailijoita. Muita paikkoja, joissa käytiin ovat Elviksen koti Graceland, Stax Museo ja Blues Foundationin Blues Hall of Fame.

– Museoissa on paljon eri artisteille kuulunutta tavaraa, soittimista esiintymispukuihin, ja paljon artistiesittelyjä. Paikkoja, joihin pääsimme käymään vain ulkopuolella, olivat Royal Studiot ja minulle henkilökohtaisesti merkittävä kokemus legendaarisen soul-laulaja Rev. Al Greenin johtama oma kirkko. Kirkonmenoihin ei ollut mahdollista päästä, koska lippu olisi pitänyt ostaa jo ennakkoon ja lento Suomeen osui samalle sunnuntaille.

Martin Luther Kingin muistolle

Kaikista vaikuttavin kokemus oli Civil Rights Museum eli kansalaisoikeuksien museo, joka on Lorraine Motellin yhteyteen perustettu. Museossa käydään läpi perusteellisesti orjien Amerikkaan tuomisesta kansalaisoikeustaisteluun. Kuvassa parveke, johon Martin Luther King ammuttiin. Hotellihuone edelleen sellaisenaan kun se ampumisajankohtana jäi ja autot parvekkeen edustalla parkissa yhä. Ruoka kun on noilla seuduilla erittäin hyvää niin kävimme syömässä esimerkiksi
Soul food ravintolassa nimeltä Four Ways, joka perustettu v. 1946. Samassa ravintolassa Martin Luther King nautti viimeisen ateriansa.
Missisippi River

Mississippi-joki on vaikuttava kokemus bluesmiehelle. Sen varrelta on tullut suuri määrä artisteja. Oli tarkoitus pestä kasvot sen vedellä, mutta tekemättä jäi. Vesi oli sen verran likaista.  Viimeisenä iltana ajoimme sata mailia etelään Mississippin Comoon paikkaan nimeltä Catfish Bar&Grill, jossa oli paikallisia muusikoita keikalla. Meininki oli autenttista ja hurjaa.

”If you don’t dig the blues You’ve got a hole in your soul”

Finnish Blues Society (FBS) ry järjestivät kesäkuussa 2019 European Blues Challenge EBC2020– kilpailun karsinnan. Kisaan ilmoittautui tuolloin 15 esiintyjää.

Tähän kilpailuun valittiin neljä (4) kokoonpanoa, joiden esikarsinnan suorittivat European Blues Unionin (EBU:n) suomalaiset aktiivijäsenet (16 jäsentä).

Tuomaristo käytti valinnassaan samoja kriteereitä kuin varsinaisessa EBC-kisassa. He arvioivat viittä eri osa-aluetta (englanniksi): (l) Originality (ll) Instrumental talent (lll) Vocal talent (lV) Stage presence (V) Blues contentin nettisivuilta.

Puistobluesin yhteydessä suoritetun valinnan voitti Lumberjacks

Urmas Niemi: – Ikävä kyllä varsinainen EBC-kilpailu Hollannin Zaanstadissa, lähellä Amsterdamia peruttiin koronapandemian vuoksi. Tämä olisi ollut huikea tapahtuma eurooppalaiselle bluesille ja tietenkin myös meille.

Suuret kiitokset Pertti Nurmi ja Juha Seila huolenpidosta ja opastamisista ja Juhalle vielä iso kiitos kuljetuksista . Paljon saatiin yhdessä kokea ja nähdä.

Lumberjacksin kokoonpano:

Urmas ”Big Hand” Niemi, kitara ja laulu, Miikka ”Chef” Kivimäki, basso ja laulu, Janne Käpylä, rummut ja laulu ja Jaakko Salo, hammond, piano ja laulu.


 

PTV mansikkasumppa1

JÄTÄ KOMMENTTI