Luontoaiheisia maalauksia esillä Virroilla

0
Erkki Alanne pitää luontoaiheisten taulujen maalaamisesta.

Jarkko Ruohola/ JPnews

Virrat

Luontoaiheisia maalauksia esillä Virroilla

Virtain Koronkylässä asuvan Erkki Alanteen luontoaiheisia maalauksia on esillä kesäkuun ajan kaupungintalon galleria Virinässä. Runsaan 50:n taulun aiheet Erkki Alanne on ammentanut lähinnä kotiympäristön luonnosta sekä isänsä synnyinseudulta Pihlajavedeltä ja Multialta. Hän on kertomansa mukaan täysin itseoppinut kuvataiteilija.

– Kantapään kautta olen oppinut maalaamista. En ole tykännyt lähteä maalauskursseille toisten joukkoon. Olen yksinäinen ”susi”, joka maalaa omassa huoneessaan. 84 -vuotias Erkki Alanne kertoo harrastaneesa maalaamista ”pienen” elämänsä ajan. Pientä vipinää on ollut tähän harrastukseen jo kansakouluiässä.

Tuttuja maisemia tuli tehtyä kotiseudulta.

-Kun on elänyt veden lähellä, niin vesielementti on tullut tutuksi ja sitä yrittää sitten jäljentää. Nyt eläkepäivinä on enemmän aikaa riittänyt maalaamiseen. Elämäntyönsä Erkki Alanne on tehnyt puutarhurina Viherkulttuurissa Espoossa.

Paluu synnyinseudulle

– Kun työvuodet tuli täyteen, palasin takaisin synnyinseudulle. Alenteen mukaan kaunis maisema herättää innostuksen taulun maalaamiseen.
Kun muutaman kerran ohittaa tällaisen kauniin paikan, se jää vaivaamaan mieltä ja siitä on saatava taulu aikaan. Halu on saada jotakin näkyviin.
Erkki Alanne on toteuttanut taulunsa öljy-ja akryylimaaleilla. Viime aikoina hän on käyttänyt myrkyttömiä, vesiliukoisia öljymaaleja.

Taulu syntyy valoista ja varjoista, myös perspektiivin pitää olla kohdallaan.

-En halua miettiä maalaamisen aikana, mikä mahtaisi kiinnostaa katsojia. Tärkeintä on, että taulu miellyttää minua itseäni ja saan laittaa lopuksi puumerkkini alle ja taulu kehyksiin.

Erkki Alanteen mukaan taulu voi syntyä nopeastikin.

-Jos viikonvaihteessa aloittaa työn, niin se on valmis samana viikonloppuna. Joskus maalaus tulee helposti, joskus tuskankin kautta. Muutamalla työllään hän on ollut aiemmin mukana  Virtain Taideyhdistyksen yhteisnäyttelyissä. Edesmenneen veljensä kanssa hänellä oli yhteisnäyttely muutama vuosi sitten.
– Aloite tästä näyttelystä ei lähtenyt minulta itseltäni , vaan sen tekivät Virtain Taideyhdistyksen jäsenet. Suostuin ja tämä on siis ensimmäinen täysin oma,  yksityinen näyttelyni.
Erkki Alanne on Virtain Taideyhdistyksen jäsen. Galleria Virinä on auki ma-pe  klo 10-15 ja la 11-15. Vapaa pääsy.-jr

 

PTV mansikkasumppa1

JÄTÄ KOMMENTTI