Maksettu rakkaus saa ensi-iltansa Vimpelissä 21.3.

0
Vimpelin harrastajateatterilaisia (Kuva: Maritza Parkkinen) Klikkaa kuvasta suurennos!
Saara, Herkon vaimo on lähtenyt Lonkun matkaan. Rahaa Lonkulla ei ole, vaikka hän sitä mielellään kuluttaisi. Yksin jäänyt Herkko tilaa naisseuraa lehti-ilmoituksesta, jossa Naimakonsultit Oy tarjoaa palvelujaan. Vapaa poikamies Aapo on auliisti Herkon apuna puhelinrakkautta tilattaessa….Paikallinen harrasteteatteri pyörähtää käyntii tämän kevään osalta Vimpelistä, kun Vimpelin teatteriyhmä tuo ensi-iltaan 21.3. Markku Hattulan kirjoittaman näytelmän ”Maksettu rakkaus”.

Herkon leskiäiti, tuttavallisesti muori, innostuu myös samasta lehti-ilmoituksesta tilaamaan miesseuraa jo vuosia sitten kuolleen Kallensa tilalle. Herkon tytöt, Satu ja Taru, tilaavat samasta numerosta Islannin poneja. Jos kerran uusi äiti ja vaari, niin miksei sitten hevosiakin, he ajattelevat.

Kaikki tilaukset pyydetään toimittamaan kylän kapakkaan, jota Inkeri pitää yllä. Lonkku osoittautuu tyhjätaskuhuijariksi, jolloin Saara päättää palata takaisin Herkon luo.

Mitä tapahtuu, kun Inkerin kapakkaan saapuvat palvelualttiit ja ennen kaikkea rahanahneet Naimakonsultit Oy:n naiset tapaamaan Herkkoa, ja samaan aikaan miesystävä Herkon äitiä, ponit tytöille ja vielä Saara, Herkon vaimo samassa kyydissä?

Näytelmän ohjaa, itsekin esiintyjänä teattereita ja lavoja kiertänyt, vimpeliläinen Maritza Parkkinen

– Tilanteen pakosta, toisinsanoen tilaisuudesta, debytoin tänä keväänä ohjaajana, 14- henkisen ryhmän ideoijana ja inspiroijana. ”Maksettu rakkaus” ei ole näytelmä siitä, mitä sinulle kenties ekana tuli mieleen, mutta rakkaudesta se kertoo tai tunteista. Elämästä eri sävyjen kautta, tragikomedia.

Maritza Parkkinen

– Olen haastanut itseni ja samalla koko työryhmäni toimimaan osittain persoonani kautta. Opettelen intohimoisesti pitämään pakkaa koossa, saamaan jotain yllätyksellistä ja toisaalta hauskaa, mutta toimivaa. Se jää nähtäväksi, kuinka esityksemme tavoittaa katselijan ja herättää ajatuksia.

– Oppini olen ammentanut noin 13 vuoden aikana kerätystä teatterikosketuksesta, poimien lempiohjaajien tyylejä ja tapoja, mistä olen itse voimaantunut. En siis omaa varsinaista koulutusta ja kovasti tykkään päteä omassa roolissani. Joka kerta on ollut mukava mennä teatterille ja nähdä tarinan kehittyvän haluamaani suuntaan, kohta ollaan maalissa. Olen mielettömän ylpeä porukastani, iloitsee Maritza.

Näytelmää esitetään Vimpelin Nuorisoseuran näyttämöllä omaisille järjestettävän kenraalinäytöksen jälkeen viitenä iltana:

pe 21.3. klo 19.00 ensi-ilta

su 23.3. klo 19.00

ke 26.3. klo 19.00

pe 28.3. klo 19.00

la 29.3. klo 19.00

Esitysten väliajalla Vimpelin yläkoulun 9-luokkalaiset pitävät kahviota, josta saatu tuotto menee lyhentämättömänä heidän luokkaretkirahastoonsa.

.

Vimpelin teatteriryhmän näyttelijöinä eri rooleissa ovat seuraavat henkilöt:

Roolit:

Herkko Hesakka: Tuomo Savola

Muori, Herkon äiti: Leila Hakola

Saara Hesakka: Katri Aho

Taru: Tiina Hakola

Satu: Pinja Parkkinen

Lonkku: Seppo Koivisto

Aapo: Matti Järvelä

Inkeri: Arja Tikkanen

Kirsi Kalske: Heidi Ylinen

Sari Sievänen: Susanna Ahola

Kalle Kalske: Teemu Lehto

.

Avustajat ja järjestelijät:

Tarpeisto: Leila Hakola + työryhmä

Puvustus: Terttu Viita + työryhmä

Lavastuksen suunnittelu: Maritza Parkkinen + työryhmä

Lavastuksen toteutus: Markku Haapakoski + työryhmä

Äänten ja valojen suunnittelu: Maritza Parkkinen

Äänet: Maritza Parkkinen

Valot: Sami Koivuniemi

Markkinointi: Maritza Parkkinen + työryhmä

JÄTÄ KOMMENTTI