Etäkeliiton Töysän joulujuhlassa tungosta – Riitalle ja Karille kunniaa

0
Huomionosoituksia jakaneet ja saaneet: Pirkko Kallio, Riitta Lahna, Sirpa Jussila ja Kari Kallio.

Pentti Hautala/ J-Pnews
Alavus/Töysä

Todelliseksi kansanjuhlaksi muodostui Eläkeliiton Töysän Yhdistyksen joulujuhla Töysän nuoriseuran talolla. Nyt voidaan kyllä ensimmäisen kerran todeta, että juhla oli kansainvälinen, kun siihen osallistui suuri määrä Ukrainasta Töysään tulleita lapsia äitiensä ja opettajiensa kanssa.

Kuten vanhassa sanonnassa todetaan: ”Väkeä oli kuin pipoa” , Töysän nuorisoseuralla.

Töysän Iivarin koulussa opiskelevat ukrainalaiset lapset lauloivat myös joululauluja omalla äidinkielellään. Esityksiä, johti ja säesti heidän oman maansa opettajat ja vanhempansa. Lapset saivat vastaanottaa myöskin omat lahjansa joulupukilta ja muorilta. Korvatunturilta olivat Töysään tulleet pääpukki Reijo Tikkamäki, muorinsa Annin kanssa.

Töysään Ukrainasta tulleita lapsia lauloi kauniisti, omalla äidinkielellään.

Juhlaan osallistui niin paljon, että suuri Töysän kirkonkylän seurantalo täyttyi tungokseen saakka. Eikä kenenkään tarvinnut ainakaan nälässä olla, kun alkajaisiksi nautittiin OmaSP:n kustantamasta joulupuurosta, luumusopan ja torttukahvien kanssa. Eläkeliiton naiset olivat taas onnistuneet työssään täydellisesti!lai

EL:n puheenjohtaja Pirkko Kallio toivotti paikalliset ja ukrainalaiset tervetulleeksi ja toimi myöskin tilaisuuden jämptinä juontajana.

Ukrainalaisten lasten laulun lisäksi kuultiin järjestävän yhdistyksen oman, ikäihmisten Eloisat-kuoron jouluisia lauluja Risto Lehtisen johtamana ja säestäjänä.

Eloisat – kuoro lauloi joulusta, Risto Lehtisen säestyksellä ja johdolla.

Juhlapuheessaan, töysäläinen Alavuden kaupunginjohtaja Liisa Heinämäki toi mielihyvänä julki siitä, kun töysäläiset ovat ottaneet vastaan ukrainalaiset suurenmoisesti. He ovat saaneet osakseen todellista ystävyyttä ja näkyvyyttä.

-Töysäläiset ovat osoittaneet täydellisesti myötätuntoa sodan pakottamina paikkakunnalle tulleille. Suutalan mansikkatila otti heti ensimmäisen Ukrainasta saapuvia vastaan. Olihan tilalla jo aikaisemmiltakin vuosilta hyvät kokemukset, sieltä tulleita työntekijäitä kohtaan ja suhteita ukrainalaisiin.

-Mansikkatilan kaupungilta taannoin ostama Suutalan entinen koulu toimii ja tarjoaa hyvät asumisen olosuhteet. Iivarin koulu on hoidettu hienosti tarvittavan opiskelun olosuhteet.

Lehtosenmäellä, kaupungin omistamissa tiloissa toimii seurakunnan ja paikallisten yhdistysten vaatepankki. Se on tärkeä toimipiste näissä olosuhteissa ja siellä toimii myöskin ukrainalaiset paikallisen kanssa, iloitsi Liisa.

Liisa Heinämäki puhui myönteiseen tapaansa myöskin paikallisista asioista, hän muistutti Töysässä olevan kaikki asiat hyvällä mallilla. Töysästä ja Tuurista saa kaikki ne palvelut, joita ihminen  tarvitsee

-Keskustiekin tulee kuntoon tulevana vuonna, kun kaupunki ja ELY-keskus sen yhteisin varoin pykäävät. Uutta seurakuntataloa rakennetaan. Siitä kiitos töysäläisille ja alavutelaisille seurakunnan päättäjillä!

OmaSp:n toimijoina esittäytyivät jaa pankkiaan, sekä sen palveluja esittelivät Merja Jääskeläinen ja Tuomas Tuppurainen.

Myöskin huomionosoituksilla juhlistettiin tilaisuutta. Kari Kallio on toiminut EL-Töysän hallituksessa aktiivisesti ”joka paikan Kaarina”, niin monta vuotta, kun säännöissä sallitaan. Edelleenkin hän huhkii ainakin Äijäkerhon johdossa, ATK-opettajana ja monessa muussa.

Tähän mennessä toimimisestaan Kari Kallio sai nyt vastaanottaa Eläkeliiton hopeisen ansiomerkin, komean kukkapuskan ja kunniakirjan kanssa.

Riitta Lahna sai vastanottaa yhdistyksen standardin toiminnastaan. Luovuttajina toimivat Eläkeliiton Etelä-Pohjanmaan piirin toiminnanjohtaja Sirpa Jussila ja EL-Töysän pj. Pirkko Kallio.

Joulujuhla päätettiin arvontaan. Sen seurauksena saikin moni suunnata kotia kohti, montakin tavaraa ja esinettä voittaneena.

Kuvat: Pentti Hautala


 

JÄTÄ KOMMENTTI