PAIKALLISELOKUVA | ”Muistoseurat” saa kolmannen osan – Jukka Mäkinen ohjaa

1
MUISTOSEURAT- elokuvasta muotoutuu koko illan leffa. Kuvassa ensimmäisen Muistoseurat -elokuvan roolihenkilöitä. (Kuva: Jarmo Vainionpää)

Muistoseurat tulee taas. Järvilakeuden kansalaisopistossa tehdään harrastajavoimin jo kolmatta paikalliselokuvaa. Kaksi aikaisempaa komediaa ”Muistoseurat” ja ”Anteron aarteen jäljillä” ovat saaneet tuhansia katsojia. Kolmannen osan toivotaan yltävän vähintään samoihin katsojamääriin.

Toisen elokuvan ohjannut, television maaseutukomedioista tuttu Jukka Mäkinen ohjaa myös uusinta elokuvaa, jonka työnimenä on ”Muistoseurat 3”. Elokuvan rooleissa jatkavat osin kahdesta aikaisemmasta elokuvasta tutut näyttelijät, vaikkakin myös uusia näyttelijöitä on runsaasti mukana.

Muistoseurareissulle ovatkin tällä kertaa lähdössä naiset, mikä aiheuttaa uusia juonenkäänteitä.

Jukka Mäkinen on ohjannut yhteensä 14 TV-sarjaa ja käsikirjoittanut 11. Pitkän työuran Yleisradiossa tehnyt Mäkinen toi tällä kertaa Muistoseurojen kuvauksiin mukanaan myös Jorma Kestin, jonka kanssa hän on tehnyt pitkään yhteistyötä. Eteläpohjalaislähtöinen Kesti osallistui Mäkisen mukana toisen elokuvan ”Anteron aarteen jäljillä” ensi-iltaan. Paikallisen elokuvan tekeminen harrastajavoimin oli hänestä niin hyvä idea, että hän tarjoutui tulemaan talkoopohjalta mukaan, mikäli elokuva saisi  jatkoa. Koska elokuva oli ollut hauska, Kesti päätteli tekemisenkin olevan hauskaa.

Pieneen sivurooliin on tulossa mukaan lisäksi ammattinäyttelijä Jarkko Tiainen, joka tunnetaan Mäkisen ohjaamien suosittujen maaseutukomedioiden pastori Pohtona. Metallinetsintää harrastava Tiainen kertoo kiinnostuneille harrastuksestaan kuvausreissun yhteydessä.

Elokuvassa on tälläkin kertaa mukana näyttelijöitä, avustajia ja yhteistyökumppaneita kymmenittäin. Valtaosa elokuvan tekijöistä on Järvilakeuden kansalaisopiston alueelta. Lisävahvistusta joukkoon on saatu opiston hallinnoiman Aitio-hankkeen myötä myös naapurikunnista Vimpelistä ja Lapualta.

 


 

Herranen lounas maaliskuu700x

1 KOMMENTTI

  1. Järviseudun kuntien kannattaisi houkutella alueelle enemmänkin elokuvantekijöitä, olisi ilmaista mainosta alueelle jos täällä kuvattaisiin elokuvia. Aikanaan Suodenniemi ja Vesilahti hyötyivät suuresti Ylen Maalaiskomedioiden takia, kyseisen sarjan ohjasi Jukka Mäkinen.
    Ja jos mainosta haluttaisiin niin kannattaisi tehdä sensaatiohakuisia elokuvia ja markkinoida ne kunnolla internetin avulla eikä mitään tylsiä kulttuurielokuvia.

JÄTÄ KOMMENTTI