Palotori piti pintansa Alajärvellä

0
Alajärven kaupunki julkisti viime perjantaina virallisessa joulunavauksessaan torinsa nimikilpailun voittajanimen ja ehdotuskilpailun voittajan.

Palotorina jo pitkän aikaan kansan suussa ”epävirallisesti” liikkunut nimitys ydinkeskustan laakeasta piha-alueesta aivan palolaitoksen paloaseman vieressä  virallistettiin lopulta koko kansan tuella.

Kaupunkilaisilla ja muilla oli mahdollisuus esittää torille nimiehdotusta toriremontin valmistumisen kunniaksi pidetyn avajaistilaisuuden yhteydessä.

Kaupungin, yrittäjien ja kuntalaisten keskuudesta muodostettu raati kävi lukuisat ehdotukset läpi ja päätyi lopulta myöskin yksissä tuumin  eniten ehdotuksia saaneen nimen taakse.

PALOTORI on vain niin yksikertaisen helppo nimi kaikilta osin nykyisen toripaikan nimeksi, oli yleisin kommentti nimen puolesta. Miksi jo tuttua palotoria pitäisi mennä muuksi muuttamaan. Palotorin sijainti on myös nimen perusteella helppo osoittaa vähemmän paikkakuntaa tunteville.

Palotori- nimeä oli suosittanut useampi henkilö joten onnellinen nimiehdotuskilpailun voittaja jouduttiin arpomaan.

Seppo Ojala Soinista voitti omakseen Alajärven kaupungin voittajalle lahjoittaman palkinnon. Lisäksi joulunavauksessa arvottiin kaksi ”lohdutus”palkintoa kaikkien nimikilpailuun osallistuneiden kesken. Voitot nappasivat tällä kertaa alajärveläiset Marketta Mäkinen ja Marja-Leena Paananen.

Herranen lounas maaliskuu700x

JÄTÄ KOMMENTTI