Pauliina Niemestä Alavuden uusi sivistysjohtaja

0
Alavuden kaupungin keskustaa

Alavuden uudeksi sivistysjohtajaksi on valittu FM Pauliina Niemi. Alavuden kaupunginhallitus päätti asiasta kokouksessaan maanantaina 10.10.2022.

Niemi toimii tällä hetkelle Teuvan sivistysjohtajana. Varalle kaupunginhallitus valitsi KT Henry Leppäahon.

Sivistysjohtajan virkaan haki määräaikaan mennessä 20 henkilöä, joista kaikilla oli virkaan edellytettävä kelpoisuus.

Kaupunginjohtaja Liisa Heinämäki

”Olen iloinen, että Alavuden sivistysjohtajan paikka kiinnosti niin laajaa ja osaavaa hakijajoukkoa. Sivistystoimiala tulee olemaan kunnissa hyvin merkittävä osa jatkossa, ja halusimme paneutua perusteellisesti tähän valintaan”, kuvailee Alavuden kaupunginjohtaja Liisa Heinämäki valintaprosessia.

Haastatteluun valintatyöryhmä kutsui 11 hakijaa, ja näistä henkilöarviointiin eteni neljä.

”Valintatyöryhmän päätös syntyi yksimielisesti, ja olemme todella iloisia, että odotuksemme kohtasivat näin hyvin. Hyvillä mielin ja tulevaisuuteen katsoen lähdemme tästä eteenpäin,” Heinämäki toteaa.

Pauliina Niemi

Pauliina Niemelle Alavus ei ole ennestään kovinkaan tuttu Tuurin Kyläkauppaa lukuun ottamatta.

”Etelä-Pohjanmaan kunnat Seinäjoelta lounaaseen ovat tulleet tähän mennessä tutummiksi työpaikkakunta Teuvan ja asuinpaikkakunta Kurikan vuoksi. Toki hyvä yhteistyö muun muassa Etelä-Pohjanmaan sivistysjohdon kesken on tehnyt myös Alavutta tutuksi”, kertoo Niemi, joka tulee Alavudelle töihin uteliaalla ja innostuneella mielellä.

Hän odottaa mielenkiinnolla tutustumista uuteen organisaatioon, toimintatapoihin ja ihmisiin Alavuden kaupungissa.

”Kiinnostuin Alavuden sivistysjohtajan tehtävistä kunnan hyvän maineen, positiivisen kuntakuvan ja lupaavien tulevaisuusnäkökulmien vuoksi. Kuten kaupunginjohtajakin on todennut, Alavutta on asukaskyselyssä kuvailtu paikallisten piiloparatiisiksi; paikaksi, jossa on kaikkea. Ilman muuta sellainen kaupunki kiinnostaa myös työnantajana”, perustelee Niemi.


 

JÄTÄ KOMMENTTI