Pepe Ahlqvist keikkaili jälleen Blues-Vintillä Soinissa

0
Kotimainen bluesin legenda Pepe Ahlqvist vieraili viikonloppuna Blues-Vintillä Soinissa ( Kuva: Jussi Paarvala)
Kotimainen bluesin legenda Pepe Ahlqvist vieraili viikonloppuna Blues-Vintillä Soinissa ( Kuva: Jussi Paarvala)

Jussi Paarvala

SOINI

Juurevaa blues- ja roots-musiikkia kuultiin viime lauantaina Blues-Vintillä – esiintymässä Pepe Ahlqvist.

Myös Kokkolassa ja Kauhavalla esiintynyt Ahlqvist oli nyt neljättä kertaa Soinissa. Toistasataa keikkaa vuodessa tekevä artisti kertoo useimmin esiintyvän itsekseen, mutta kesäaikana isompien kokoonpanojen kanssa.

Joka toinen vuosi keikkailee SF Blues kokoonpano, jossa esiintyvät Pepe Ahlqvist, Dave Lindholm ja Heikki Silvennoinen. Viime kesänä kokoonpano täytti kymmenen vuotta. Yhtye tekee kesä-aikaan noin parikymmentä keikkaa. Mukana on ollut myös Erja Lyytinen, Mikko Kuustonen, Eero Raittinen ja Jukka Gustavson.

Toimittajalle Pepe Ahlqvist kertoili tämän päivän fiiliksistään, että live esiintymiset ovat hänelle se tärkein musiikkimuoto, tosin isoja Big-band kokoonpanoja ei nykyään kannata tehdä kovin usein. Kesä-aika ja festarit ovat hyvä asia muusikoille. Levymyynti ei soittajia enää elätä entiseen tapaan. On kuitenkin hyvä asia, että tuloja alkaa tulla myös esiintyjille, säveltäjille ja sanoittajille, kun on tehty sopimuksia ladattavista soittolistoista ja niiden tuotosta.

– Televisio tuottaa nykyisin kokki- sisustus- ja Idols-tyyppisiä ohjelmia, siellä ei juuri meillä ole asiaa. Radion puolella vielä tehdään ohjelmia blues- ja roots-musiikista, kiitos Esa Kuloniemelle. Mutta elämä jatkuu ja Ahlqvist jatkaa.

Korona-kartta 700x

JÄTÄ KOMMENTTI