Plan ja Meeri Koutaniemi Soinin kirjastossa

0

Meeri Koutaniemen ja Plan Suomen Kaukana kotoa -valokuvanäyttely esillä Soinin kirjastossa 5.-29.10.2020

Kirjastossa avataan 5. lokakuuta Meeri Koutaniemen ja lastenoikeusjärjestö Plan Suomen Kaukana kotoa -valokuvanäyttely.

Palkittu valokuvaaja Meeri Koutaniemi matkusti syksyllä 2013 Nigeriin Tabareybareyn pakolaisleirille, missä hän tapasi kuusi Malin levottomuuksia paennutta tyttöä. Valokuvanäyttely Kaukana kotoa: Tabareybareyn tytöt kertoo näistä tytöistä ja näyttää heidän arkensa monet puolet. Safarau, 20, sai lapsen aviottomasta suhteesta. Zainabu, 14, puolestaan toimii pakolaisleirillä nuorena aktivistina tyttöjen koulutuksen puolesta.
Artikkelin kuvat: Meeri Koutaniemi

– Olin hyvin vaikuttunut siitä, miten avoimesti ja rohkeasti tytöt jakoivat vaikeat tarinat kanssani. Moni haaveili paluusta, perheestä, kouluttautumisesta ja rauhasta Malissa, Koutaniemi kertoo.

Tabareybareyn pakolaisleirillä elää noin 9 000 malilaista, joista 60 prosenttia on lapsia. Plan työskentelee leirillä tyttöjen ja nuorten aseman parantamiseksi.

Näyttely on osa Planin työtä, joka parantaa tyttöjen koulutusta ja suojelua. Työn tavoitteisiin kuuluu, että tytöt voivat käydä koulua ilman pelkoa väkivallasta tai seksuaalisesta ahdistelusta. Koulutuksen on oltava laadukasta ja tytöille on tarjottava mahdollisuus myös jatko-opintoihin. Tyttöjen on voitava kasvaa aikuisiksi ennen avioliittoa ja äitiyttä. Koulutus on yksi tehokkaimmista tavoista katkaista köyhyyden kierre.


 

Digi-terveysasema Kuusiolinna 700x

JÄTÄ KOMMENTTI