Puuhi on avattu – tuulikin soitti esiintyjien tahdissa

0
Yleiso oli mukana

Kylätalo Puuhi on avattu. Vaikka Puuhi ei vielä ole täysin valmis, oli se Soinillinen-festivaalin avaistapahtuman näyttämönä tänään perjantai-illassa Soinissa. Noin kuusikymmentä vierasta todisti musiikillista iltaa hienojen esiintyjien kanssa.

Missä on minun soittopelini?
”Suomalaista puuta, kyllä tämä pystyssä pysyy” arkkitehti Anssi Lassila

Tilaisuuden alkuun toimittaja Kare Eskola haastatteli Puuhi-talon suunnittelijaa, arkkitehti Anssi Lassilaa.

vas. Kare Eskola ja Anssi Lassila

Hauskan ja mielenkiintoisen haastattelun sisältönä oli Lassilan uran kehitys, nykyisyys, tulevaisuus ja mysteriö Puuhi. Kaikkeen löytyi vastaukset ja toteamuksena vielä, jos matkustat pohjoiseen pysähdy Kärsämäen kirkon kohdalla ja tiedät mistä kaikki alkoi.

Lotta Vennäkoski

Lyyrikkosäveltäjä Lotta Vennäkosken uutuussävellys kuutiin nyt toista kertaa Suomessa ja nyt Soinin Puuhissa. Lotta Vennäkoskella on kiinteät suhteet pohjanmaalle, onhan känen miehensä Heikki Nikulan juuret Seinäjoelta. Lotta Vennäkoskea haastatteli myös Kare Eskola. Sävellysopettajina ovat Vennäkoskella olleet Eero Hämeenniemi, Kaija Saariaho ja Paavo Heininen.

vas.Juhana Inkinen, Iisa Kostiainen ja Juulia Holma

Musiikista vastasivat Duo Juju (Juhana Inkinen ja Juulia Holma) ja heidän lisäksi Iisa Kostiainen. Hienoa soittoa ilta-auringossa.

Lauri Angervo

Lapin kamariorkesterin soolosellisti Lauri Angervo järjesti yleisölle melkoisen tapahtuman illan päätteeksi. Sai monella tapaa yleisön mukaan, soitollaan, otti yleisön mukaan äänillään, kännyköillä ja vielä järjesti liikuntasession. Hauska mies ja vielä muusikko!

Esiintyjät vielä yhdessä. Kunnan puolesta palkitsemassa oik. Päivi Lähde ja Ritva Paarvala

Esiintyjiä palkittiin Soinin kunnan puolesta Irene Kolunsaran kuuluisalla ruisleivällä, jotka kiitosten kera jakoivat Kyläpääskyjen puheenjohtaja Ritva Paarvala ja vt. kirjastonhoitaja Päivi Lähde.

Koko Soinillinen-tapahtuma on Juuli Holma ja Juhana Inkinen tuotantoa.

 

 

 

Korona-kartta 700x

JÄTÄ KOMMENTTI