Reijo Kivijärvi – Taiteilija

0
Reijo Kivijärvi Lapuan taidemuseolla

Reijo Kivijärvi, on Suomessa hyvin tunnettu soinilainen, kuten Noora Hautakangas, Terhi Pölkki ja Soinissa syntynyt Jorma Huuhtanen. Kaikki omilla aloillaan tunnettuja. Reijon ominta on kuvataide, on ollut jo kolmekymmentäseitsemän vuotta. Reijo on pisimpään Iittalan naivistisen taiteen vuotuisissa näyttelyissä esillä ollut taiteilija, kaksikymmentäneljä vuotta.

Reijo Kivijärvi on maalannut paljon naivistisia töitä, mutta ei yksinomaan, hänen maisematyöt ovat se toinen osa-alue maalaustyössä.

Reijo syntyi keskikesällä 1955 Vaasassa, perhe muutti 1958 Evijärvelle. Opittuaan lukemaan Reijon elämän täytti seikkailukirjat ja käärepapereihin alkoi syntyä sarjakuvia, etenkin lännenkuvat kiehtoivat. Perhe muutti 1970 Pietarsaareen, muuta Reijon mieli paloi takaisin Särkikylään, Evijärvelle. Vuonna 1976 tuli työperäinen muutto Turkuun. Wärtsilän ammattikoulu antoi sisustusasentajan opin, mutta mitta tuli täyteen 1981. Tällöin syntyi rohkea päätös, tahdon tulla taiteilijaksi!

Matka kaupunkiin alkaa

Vuonna 1986 Reijo Kivijärvi osti pienen tilan Soinista, remontoi navetan ateljeeksi ja alkoi tosissaan maalata. Ensimmäinen näyttely oli Helsingissä perinteikkäässä Taide-Aitassa. Siitä alkoivat näyttelyt lähes joka kesä ympäri Suomea. Iiitalassa vieläkin jatkuva kesänäyttely alkoi vuonna 1994. Myös Euroopassa on Reijolla ollut näyttelyitä

Kylänraittia

Kuluvana vuonna on Reijo Kivijärvellä ollut näyttelyitä, oman Soinin kesänäyttelyn lisäksi, Tampereen Pispalassa, Varkauden Väinölässä, Lepikon Torpassa Pielavedellä ja juuri viime sunnuntaina avatussa Lapuan Taidehallissa, Vanhassa Paukussa. Lapuan näyttely on avoinna 19.1. 2019. saakka. Ja olihan Reijo Kivijärven taidenäyttely myös Soinin kirjastossa, päättyen viime viikolla!

Heinää kaatuu vanhalla kaavalla

 

vanhat kuorma-autot tukim

JÄTÄ KOMMENTTI