Reserviläisliitto | Valtakunnallinen seppeleenlasku suoritetaan Kansallisena veteraanipäivänä

0
Seppeleen lasku sankarihaudalle
Seppeleen lasku sankarihaudalle (Kuva: Tammisaaren Reserviläiset)
Reserviläisliitto täyttää ensi vuonna 60 vuotta ja vuosi toteutetaan ohjelmallisena tapahtumakokonaisuutena. Vastaava tapahtumakokonaisuus järjestettiin myös liiton tasavuosijuhlallisuuksien yhteydessä 1995 ja 2005.

Alkuperäisiin suunnitelmiin kuului koko valtakunnan kattava seppeleenlasku, josta järjestämisvastuu oli liiton paikallisilla jäsenyhdistyksillä.

Valtakunnallinen seppeleenlasku on nyt siirretty Kansallisena veteraanipäivänä järjestettäväksi. Päätöksen taustalla on Suomen Sotaveteraaniliiton ensi vuodelle suunnittelema, vastaava tapahtumakokonaisuus. 27.4.2015 tulee kuluneeksi 70 vuotta Lapin sodan päättymisestä.

Reserviläisliiton ensimmäinen varapuheenjohtaja ja liiton veteraaniyhteistyöryhmää vetävä Osmo Suominen iloitsee päätöksestä yhdistää seppeleenlaskut.

– Sotien päättymisestä tulee 27.4. kuluneeksi 70 vuotta. On tärkeää, että siirrämme sotiemme veteraanien perintöä nuoremmille sukupolville, muistuttaa Suominen.

Kansallisen veteraanipäivän yhteisestä seppeleenlaskusta vastaavat Reserviläisliiton ja Suomen Sotaveteraaniliiton ohella Rintamaveteraaniliitto sekä ensi vuonna 75-vuotisjuhliaan viettävä Sotainvalidien Veljesliitto.

Järjestöt rakentavat yhteisen ohjeistuksen, johon paikallisten seppeleenlaskujen järjestämisessä voidaan tukeutua. Tavoitteena on laskea seppeleet mahdollisimman monelle Suomen yli 600 sankarihaudasta.

Herranen lounas maaliskuu700x

JÄTÄ KOMMENTTI