Runoa,proosaa ja novelleja Hautakylältä

0
Aktivointia kirjoittajapiirissä (Kuva: Jussi Paarvala)
Takalan talossa, entisessä Suokin tiloissa, tilitoimiston vieressä Hautakylässä toimii vireä kirjoittajapiiri, jossa tapaavat lehtimäkeläiset ja soinilaiset kirjoittajaharrastajat.
Aktivointia kirjoittajapiirissä (Kuva: Jussi Paarvala)

Kyläpääskyt on kansalaisopiston piiri, joka on toiminut vuodesta 2003.

Aktiivisten harrastajien ryhmää vetää kirjailija Seppo Järvinen. Tulostakin on tullut, ryhmä jo julkaissut kolme kirjaa ja saman verran lehtiä.

Ryhmän aktiivi Anja Alatalo on ollut mukana alusta alkaen ja kertoo harrastuksesta: ”Alkuun on varmaan kaikilla on ollut arkuutta ryhtyä kirjoittamaan julkisesti, moni harrastaja pitääkin kirjoituksensa pöytälaatikossa. Mutta kun kerran löytyy se kipinä niin ajan myötä tulee uskallusta lisää, samoin kuin itseluottamusta, tässä on kirjoittajapiirin vahvuus, se on kuin ystäväpiiri ja Seppo Järvinen sen turvallinen ja rehellinen ohjaaja”.

Myös muutkin ryhmän jäsenet allekirjoittavat tämän. Yksi vahvuus oppimiseen on myös se, että kun ohjaaja antaa aiheen kaikki kirjoittavat yleensä eri tavalla. Se antaa perspektiiviä ja toisten huomioonottamista.

Kirjoittajapiiri pyrkii myös järjestämään kirjailijatapaamisia ja muutenkin suuntautumaan aktiivisesti ulospäin, tärkeintä on kuitenkin harrastus ja siinä kasvaminen.

Vaikka kaikista ei tulisikaan kirjailijoita, antaa se sisältöä jokaisen harrastajan elämään.

JÄTÄ KOMMENTTI