Runsaasti musiikkia Soinin kirkossa

0

Kesäkuun iso musiikkitapahtuma Soinissa on Soinillinen-festivaali, joka järjestetään nyt kolmannen kerran. Konsertteja on yhteensä viisi, joista kaksi Soinin kirkossa; esiintyjinä Meta4 sekä Emma Salokoski & Ilmiliekki Quartet, jossa soittaa mm. vuodentakaisen Soinillisen yksi pääesiintyjistä Werneri Pohjola.

Soinillisen konserttien tarkemmat tiedot kts. www.soinillinen.fi

Muitakin hienoja musiikkitilaisuuksia on luvassa kesäkuussa Soinin kirkossa. Aikajärjestyksessä niistä ensimmäinen on sunnuntaina 16.6. klo 10 messu, jossa soittavat Soinillisen johtohenkilöt Juuli Holma, sello ja Juhana Inkinen, viulu. Tämä on ennakkotiedon mukaan ainut tilaisuus kuulla heidän soittoaan tämän vuoden festivaaliviikonlopun aikana.

Suvi-illan säveliä urkukonsertti on vuorossa keskiviikkona 19.6. klo 19. Soinin kanttori Maarit Hosionaho konsertoi pitkästä aikaa työkirkkonsa uruilla. Lahjakkaan ja luovan taiturin soittoa on kuultu viime vuosina esimerkiksi jumalanpalvelusten loppusoittojen aikana, jolloin kuulija on päässyt musiikin mukana hetkeksi korkeuksiin ja saattanut unohtaa, että soittimena on pienen kirkon pienet urut rajoituksineen. Nyt tätä taivaallisen hienoa soittoa on luvassa enemmän. Konserttiin on vapaa pääsy, vapaaehtoinen ohjelmamaksu seurakunnan musiikkityön hyväksi.

Kesäinen musiikkituokio sunnuntaina 23.6. klo 15 tuo kirkkoon monta Tuula Saarenpään sukulaista ja ystävää, joille musiikki on ammatti tai tärkeä harrastus. Tuulan syntymäpäivien merkeissä järjestettävä tilaisuus on avoin kaikille. Syntymäpäiväsankarin toivomus on, että mahdollinen lahja olisi osallistuminen kirkossa kerättävään kolehtiin, joka menee Soinin seurakunnan nimikkolähettien työn tukemiseen sekä soinilaisten vanhusten asiointipalvelun järjestämiseen. Kahvitarjoilu on srk-talolla musiikkituokion jälkeen. Kaikki lämpimästi tervetuloa sekä kirkkoon että kahville.


 

vanhat kuorma-autot tukim

JÄTÄ KOMMENTTI