Sellotaiteilija Olli Varonen konsertoi Alajärven kirkossa

0
Olli Varonen, sello
Olli Varonen, sello
BAROKIN JA ROMANTIIKAN MESTARITEOKSIA JUONNETUSSA KONSERTISSA

Sunnuntaina 17.4. klo 15.00 kuullaan Alajärven kirkossa barokin ja romantiikan mestariteoksia Saksasta ja Suomesta. Säveltäjäniminä ovat J.S. Bach, Max Reger sekä Jean Sibelius. Esiintymässä on sellotaiteilija Olli Varonen.

Juonnetussa konsertissa Varonen avaa kuulijoille teosten taustoja ja tilanteita joissa säveltäjät ovat teoksensa luoneet. Tällaiset juonnetut konsertit ovat saaneet erityisen hyvää palautetta; auttaahan taustatietojen kertaaminen myös kuuntelukokemusta.

Olli Varonen on esiintynyt konserteissa jo yli 30 vuoden ajan. Tuona aikana Bachin soolosarjat ovat tulleet esitetyksi lukuisia kertoja. Samoin Regerin sävelet ovat ihastuttanut kuulijoita jo vuosikausia.

MERKITTÄVÄ SIBELIUKSEN TEOS

Jos muhevasta ohjelmasta haluaa nostaa esille yhden erikoisuuden, niin se on Sibeliuksen Teema ja variaatiot soolosellolle. Teos on syntynyt mestarin uran alkuvaiheissa, vuonna 1887. Teos on kuultu käsittämättömän harvoin konserttiohjelmistoissa ja siksi tieto tämän sävellyksen mukanaolosta Varosen konserteissa on herättänyt erityistä kiinnostusta.

Olli Varonen on konsertoinut kamarimuusikkona, orkestereiden solistina sekä soolokonsertein 11 Euroopan maassa, Singaporessa ja USA:ssa. Niin ikään hän johti useita vuosia Kamariorkesteri Caprissiosoa 1990-luvulla. Kaiken kaikkiaan Varosella on takanaan yli 1000 julkista konserttia ja hänen esityksiään on taltioitu kymmenelle CD-levylle. Viime vuosina pääosaan Ollin toiminnassa on noussut selloduo, jossa hän soittaa yhdessä puolisonsa Anna-Maaria Varosen kanssa.

Digi-terveysasema Kuusiolinna 700x

JÄTÄ KOMMENTTI