Soinillinen-festivaali sai kiitosta kävijöiltä

0
Kiitos Soinille!

Eilen päättynyt Soinillinen-festivaali sai kiitoksia tapahtumassa käyneiltä, aina Helsingistä asti. Musiikin monipuolisuus ja taso saivat kiitoksia tottuneilta musiikin suurkuluttajilta. Etenkin Soinin maaseutu antoi tapah-tumalle oman merkityksensä.

Soinillinen alkoi Puuhissa, jossa musiikin lisäksi nautittiin gastronomisista elämyksistä. Menussä oli kylmäsavustettua haukea ja soinilaista hirveä, porohaggista ja naattiporkkanoita. Musiikkina Eugene Ysayen Sooloviulusonaatti no.5 ja kaikesta vastasi Jaso Sasaki.

Kuva: Juha Viitasaari

Ilta jatkui Yhteistalossa, jossa saamelaisyhtye Solju esitti utta perinteisen saamelaismusiikin rinnalle luotua kokeilevaakin modernia musiikkia.

Solju

Lauantai-aamulla oli tilaisuus tutustua Valkeuden talon uudessa alteljee-tilassa Viola Irene Pihlajaniityn kuvista, videoita ja musiikista luotuun esitykseen.

Lauantaina Soinin kirkko oli areenana META4 yhtyeelle ja heidän esitykselleen Terra Memoria. Musiikkina oli Fanny Mendelssonia, Kaija Saariahoa ja Joseph Haydniä. Yhtyeen muodostavat Antti Tikkanen, Minna Pensola, Atte Kilpeläinen ja Tomas Djupsbacka, erinomaisia muusikoita kaikki tyyni.

META4

Lauantain Salakapakka-illassa mainio Meta4 esiintyi illan perinteisen juontajan, toimittaja Kare Eskolan johdolla ja menusta vastasi, kukapa muu, kuin Jaso Sasaki. Menu olikin varsin erikoinen näillä lakeuksilla, stadilaista silakkakukkoa, mutta tutumpaa läskisoosia (ei niikään pahaa, jota oli tullut joskus viimeisen kerran maistettua), mummon perunavelliä (muusia?) ja maistuvaa mansikkakiisseliä.

Sunnutaina sama meno jatkui, brunssi alkoi Jaso Sasakin grillatulla porsaankyljellä, (maistuvaa kylläkin, olisi suonyt vaikka tupla-annoksen) ja Ahvenanmaan pannukakulla (uusi nautinto)

Jason herkkuja
Mestari ja HÄN

Ligger du fortfarande i sängen? (Vieläkö vaan lepäät sängyssäsi?) Huipensi Soinillinen-festivaalin. Viime vuonna jo oli tilaisuus kuulla Verneri Pohjolaa, mutta nyt tänä alkukesänä huipensi Soinin kirkossa Emma Salokoski & Ilmiliekki Quartet. Kunpa me näillä Lakeuksilla saisimme tämä kaiken suomeksi. Oli se niin hienoa!

Emma Salokoski
Emma Salokoski ja Verneri Pohjola
vas. Olavi Louhivuori, Emma, Antti Lötjönen ja Verneri
oik. Tuomo Prättälä
Isona mäkin ostan Terhin kengät
Kiitos Juuli ja Juhana!

 

Digi-terveysasema Kuusiolinna 700x

JÄTÄ KOMMENTTI