Soinilaisten muusikoiden ilta tulee taas ja ihastuttaa

0
Muusikoiden ilta 2018

Soinilaisten muusikoiden konsertti huumaa toistamiseen. Meneillään oleva Soini-viikko päättyy laadukkaan musiikin merkeissä. Kirsikkana kakun päällä on toistamiseen järjestettävä Soinilaisten muusikoiden konsertti lauantaina 24.8. klo 18 alkaen Yhteistalolla, osoitteessa Multiantie 29.

Mukaan on varmistunut jo kymmeniä soinilaisia ja soinilaistaustaisia muusikoita yksittäisistä esiintyjistä bändeihin sekä menneiden vuosien teini-idoleista ja bluesin eurooppalaisesta kärjestä nouseviin huippuihin ja gospel-taivaan tähtiin.

Ilta alkaa klo 18 yhteislauluilla. Kati Tiala laulattaa pianon säestyksellä paikalle tulleita.

”Paikan päällä on sanat, joten mukaan on helppo lähteä. Samalla pääsee illan tunnelmaan, jossa upeiden laulu- ja musiikkiesitysten lisäksi tärkeänä osana on juuri yhteisöllisyys. Viime vuonna yhteislaulut vetivät heti tuvan täyteen,” kertoo tilaisuuden juontava Juha Viitasaari.

Laaja kattaus kovia tekijöitä

Yhteislaulun jälkeen klo 19.30 alkavat housebändin johdolla yksittäiset ja duo-esitykset. Mukaan ovat ilmoittautuneet jo Arto Munana tunnettu Lasse Erjamo, Urmas Niemi, Jarkko Järvenpää, Amanda Saarenpää, Aino Kriikkula, Jussi Roponen, Heidi Huvila, Anu Pitkänen, Teppo Huttunen, Aki Alatalo, Make Alatalo, Tapio Ollikainen ja Kalevi Järvenpää. Lisäksi duoina esiintyvät Iiris Honkola & Marko, Hanna-Mari Leipäjoki ja Jenni Vähäsoini, Korpelan siskokset Jennimari Niemi ja Jasmin Kautela sekä Eve&Ossi.

Viime vuonna

”Viime vuonna yllätyin Soinin musisoijien huippulaadusta, mutta nyt en osannut enää muuta odottaakaan kuin tähtiä. Porukka on osin vaihtunut, mutta jälleen lista on täyttynyt mitä lahjakkaimmista tai muuten meritoituneista sankareista,” Viitasaari hehkuttaa.

2018 yleisöä

Yhtyeet pääsevät lauteille noin klo 22.30 ja soitto jatkuu aina klo 01.00 saakka. Tänä vuonna bändeinä ovat Järvine, Tyttäret, Pekka Noponen band, Tupun Bändi ja FearRage. Yhtyeiden osuudet sisältävät muutamia kappaleita kevyestä raskaaseen musiikkiin. Artisteja säestävän house bandin muodostavat Markku Keski-Mäenpää, Jari Huvila, Pate Saari ja Eetu Alatalo.

Soini-oluen lanseeraus

Soinilaisten muusikoiden konsertti on ilmaistapahtuma. Sitä ovat järjestämässä Kyläpääskyt, Soinin Sisu ja Soinin Musiikinharrastajat ry.

”Vaikka lippuja ei ole, voi tapahtumaa tukea vapaaehtoisella maksulla. Järjestelyt on tehty vapaaehtoisvoimin ja mukana on jopa ammattimuusikoita ruokapalkalla,” huomauttaa äänistä vastaava Jarkko Järvenpää.

Illan aikana Yhteistalolla on myös ravintolapalveluina tarjolla ruokaa ja juomaa. Samalla lanseerataan virallisesti Soini-olut, jonka lapualainen Mallaskuun panimo on tuonut markkinoille loppukesästä.

”Yhteistalolle on kuulemani mukaan saatu rajoitettu erä tätä uutta laadukasta käsityöläisolutta. Voisimme siis Soini-viikon kunniaksi tuoda nimikkotuotteen virallisesti paikkakunnalle,” Viitasaari pohtii.

Soini-olut on osa Mallaskuun panimon tuotesarjaa. Valmistamalla laadukkaita oluita he pyrkivät eurooppalaistamaan suomalaista juomakulttuuria.

JÄTÄ KOMMENTTI