SOINILLINEN-FESTIVUS – YHTÄ JUHLAA PERJANTAISTA SUNNUNTAIHIN

0

Toista kertaa Soinissa Etelä-Pohjanmaalla järjestettävä musiikki- ja gastronomiafestivaali Soinillinen avataan tänä vuonna huippuarkkitehti Anssi Lassilan suunnittelemassa kylätalossa, Puuhissa. Oopeaa-arkkitehtitoimiston perustaja, Finlandia- ja valtionpalkittu arkkitehti suunnitteli paikallisen kulttuuriyhdistyksen tilaamana synnyinkuntaansa uuden kylätalon, joka valmistuu tulevaksi kesäksi.

Anssi Lassila

Soinillinen-festivaalin avajaiskonsertissa perehdytään tänä vuonna musiikin ja arkkitehtuurin taiteen lajien yhtäläisyyksiin: konsertissa kuullaan esimerkiksi sekä säveltäjänä että Le Corbusierin assistenttina vaikuttaneen Iannis Xenakiksen musiikkia ja sitä edeltää toimittaja Kare Eskolan vetämä paneelikeskustelu, jossa kuullaan Lassilan ja suomalaisten nykysäveltäjien kärkinimiin kuuluvan Lotta Wennäkosken ajatuksia.

Lotta Vennäkoski

Samalla 150-vuotiasta Soinin kuntaa juhlistava festivaali pyrkii luomaan konserteista yhteisöllisiä ja vuorovaikutteisia tilaisuuksia. Avajaiskonsertissa kuullaankin myös Wennäkosken uusi teos soolosellolle ja yleisölle; näin myös yleisöstä tulee aktiivinen osa musiikkia.
15.–17.6.2018 järjestettävään musiikki- ja gastronomiafestivaali Soinilliseen saapuu jälleen joukko valtakunnallisesti merkittäviä artisteja. Tärkeimmän suomalaisen jazzmuusikolle myönnettävän tunnustuksen, Yrjö-palkinnon viime marraskuussa pokannut trumpetisti Verneri Pohjola yhtyeineen saapuu Soiniin illalliskonsertin esiintyjäksi.

Verneri Pohjola

Paikallista väriä tapahtumaan tuo puolestaan Etelä-Pohjanmaan maakuntakuoro Jussit, jota kuullaan metsässä patikkareitin varrella.

Jussit
Iisa Kostiainen

Muita festivaalin taiteilijoita ovat viulisti Juhana Inkinen, alttoviulisti Iisa Kostiainen sekä sellistit Lauri Angervo ja Juuli Holma.

Lauri Angervo
Juuli Holma ja Juhana Inkinen

Festivaalin luottokokkina toimii viime vuoden tapaan lappajärveläinen Tiina Kujala, joka luottaa gastronomiassaan erityisesti paikallisiin makuihin ja lähituottajiin.
Festivaalin suojelijana toimii niin ikään soinilaissyntyinen entinen kansanedustaja, ministeri ja Kelan pääjohtaja Jorma Huuhtanen.

Soinillinen-Festivaali tapahtuu useissa kohteissa Soinin kunnan alueella, alkaen pe. 15.6. jatkuen su. 17.6. saakka.

Katso aikataulut: www.soinillinen.fi

vanhat kuorma-autot tukim

JÄTÄ KOMMENTTI