Soinin sivistyslautakunnan päätöksiä 1.9.2020

0
Soinin kunnantalo

Soinin sivistyslautakunta kokoontui syksyn ensimmäiseen kokoukseen tiistaina 1.9.2020.

Ensimmäinen puoli vuotta talouden osalta meni sivistystoimessa suunnitellusti. Kokonaistoteuma oli 44,24 prosentti verrattuna suunniteltuun talousarvioon. Tässä vaiheessa vuotta pitää mennäkin alle 50 prosenttia, sillä maksetut kesälomarahat kirjautuvat vasta heinäkuussa.

Henkilöstöasioita käsiteltiin muutamassa kohden. Kirjastosihteeri Mira Pohjosen valinta vahvistettiin, koulunkäyntiohjaajalle myönnettiin ero vakituisesta toimesta ja vakituiseksi perhepäivähoitajaksi valittiin Marika Kiiltomäki. Tiedoksi merkittiin myös sivistystoimen muut henkilöstömuutokset yhtenäiskoulussa ja varhaiskasvatuksessa.

Koronatilanne puhututtaa edelleen. Kevään tilanteesta käytiin keskustelua ja alkaneelle syksylle laitettiin askelmerkkejä. Sivistys- ja henkilöstöjohtajalle annettiin päätösvalta, jos joudutaan siirtymään poikkeuksellisiin opetusjärjestelyihin. Varahenkilöksi nimettiin kunnanjohtaja. Nämä poikkeukselliset opetusjärjestelyt tarkoittavat esimerkiksi etäopetukseen siirtymistä samoilla periaatteella kuin keväällä. Näillä näkymin ei tulla tekemään valtakunnallista sulkemista, vaan asioihin voidaan puuttua paikallisesti ja tarpeen niin vaatiessa. Nämä poikkeukselliset opetusjärjestelyt vaativat aina yhteistyötä terveysviranomaisten kanssa ja päätöksissä pitää noudattaa tartuntatautilakia. Tämä päätösmahdollisuus on voimassa vuoden 2020 loppuun saakka.

Yhtenäiskoulun lukuvuosisuunnitelma myös hyväksyttiin esitetysti. Toki tässä kohtaa vuotta ei voi vielä sanoa, miten korona tulee vaikuttamaan koulutyöhön alkaneen lukuvuoden aikana. Keskustelua käyntiin laajasti tulevaisuuden näkymistä, lapsimäärästä, yhteistyökuvioista naapurikuntien kanssa. Tiedoksi merkittiin, että Covid 19 –rahaa saimme opetus- ja kulttuuriministeriöltä hieman yli 30 000 euroa. Hankerahoitus on edelleen tärkeässä osassa sivistystoimen kehittämisessä sekä palvelujen ja palvelulaadun varmistamiseksi.

Soini-talon pihaan on tulossa uusi leikkiteline ja hämähäkkikeinu. Toiveena on saada ne paikalleen ennen talven tuloa.

Seuraavassa kokouksessa paneudutaan tarkemmin vuoden 2021 talousarvioon.


 

Herranen lounas maaliskuu700x

JÄTÄ KOMMENTTI