Soinin sivistyslautakunnan päätöksiä

0
Soinin kunnantalo

Soinin sivistyslautakunnan päätöksiä 13.10.2021 

Soinissa sivistyslautakunta aloitti talousarviokäsittelyt vuodelle 2022. Sivistystoimen tilanne on vuoden 2021 kaltainen, mutta palkkakustannukset nousevat arviolta 2 prosenttia. Tämä näkyy sivistystoimen budjetissa, koska suurin osa kunnan henkilöstössä on sivistystoimen alaisuudessa. Kokouksessa esitetyssä ensimmäisessä versiossa ei ole mukana vielä mahdollisia vuodelta 2021 siirtyviä hankerahoituksia. Ne vahvistetaan syyskuun tilanteen jälkeen. Investointeihin sivistystoimi esittää rahoitusta koulun pihaan, päiväkotirakennusten maalaamiseen, urheilukentän viereisen varastorakennuksen uudistamiseen sekä reitistöjen kunnossapitoon.

Tilavuokrista päätettiin ostopalvelujen osalta. Ne ovat Järvi-Pohjanmaan kansalaisopistolle, sekä Alajärven musiikkiopistolle 15 euroa / oppitunti yhtenäiskoulun ja päiväkodin tilojen osalta ja Hautakylä-salin osalta 10 euroa / tunti.

Sivistystoimi avaa liikunta-, kulttuuri- ja nuorisotoimenosalta yleis- ja kohdeavustusten jaon. Hakuaika on marraskuu ja haku tapahtuu sähköisesti. Sähköinen lomake löytyy marraskuun alussa kunnan nettisivuilta.

Tiedoksi merkittiin nuorisovaltuustojen edustajan läsnäolo- ja puheoikeus, sekä tulevan seurafoorumin ajankohta 2.11.2021. Lisäksi seuroilta on pyydetty esityksiä kunnan palkintojen saajiksi (palkkiosäännön perusteella), sekä vuoden valmentajaksi, urheilijaksi, ryhtinuoriksi ja nuoreksi toimijaksi. Lisäksi on pyydetty esitystä kunnon kuntalaiseksi. Samassa yhteydessä on pyydetty ehdotusta myös kulttuuripalkinnon saajaksi.

Muissa asioissa esitettiin pari toivomusta, jotka kirjattiin pöytäkirjaan. Kunnanvaltuuston kokous voitaisiin järjestää koulupäivän aikana yhtenäiskoululla, jotta oppilaat voisivat osallistua yleisönä kokoukseen ja näkisivät, miten päätöksenteko kunnassamme etenee. Toisena ideana oli toivomus löytää nuorille vetäjä mopojen ja muiden laitteiden “rassailua” varten. Toki tähän toimintaan tarvitaan sopiva tila.


 

Korona-kartta 700x

JÄTÄ KOMMENTTI