Soiniviikko tulee taas

0
Soinilaisia muusikoita 2018

Soini-viikkoa juhlitaan konserteilla, näytelmillä ja visoilla. Soini-viikko herättää soinilaisia elokuun puolivälin jälkeen juhlistamaan Soinin päivää. Viikon aikana on mahdollisuus osallistua erilaisiin kulttuuritapahtumiin, visailuihin ja myös ulkoiluun.

Näin se viikko alkaa:

Heikki Saari Ambomaalla

Viikon aloittaa viikonloppuna 16.8.–18.8 Sun työhös -näytelmä, joka kertoo soinilaisen lähetystyön edelläkävijän Heikki Saaren lähetyskutsusta. Näytelmän ovat valmistaneet Iiroonrannan teatteriryhmä Jaana Laakson käsikirjoitukseen. Esitykset ovat Puuhissa, osoitteessa Multiantie 918, perjantaina klo 19, lauantaina klo 13 ja klo 16 sekä sunnuntaina klo 13. Lippuhinta on 9 euroa. Tuotto toimitetaan lyhentämättömänä lähetystyölle.

Näin se viikko jatkuu..

Sunnuntaina 18.8. on myös mahdollisuus nauttia luonnosta Hermannin kämpän 25-vuotisjuhlassa. Tilaisuudessa muistellaan kämpän vaiheita ja pohditaan tulevaisuutta makkara, kahvi ja pullatarjoilun ohessa. Vierailijoilla on mahdollisuus osallistua myös Kuudestaan ry:n arvontaan.

Perinteeksi muodostunut Soini-seuran järjestämä Soini-visa pidetään Kuninkaantuvalla tiistaina 20.8. klo 19. Visaan voivat osallistua 2–4 henkilön joukkueet. Kysymykset laatii viime vuoden voittaja SALA-joukkue, johon kuuluivat Kari ja Mirka Laasasenaho sekä Siiri ja Tero Saarimaa. Uutuutena Visassa tullaan käyttämään sähköistä vastaustapaa. Klo 18.30 alkaen Kuninkaantuvalla on mahdollisuus kahvitteluun ja näyttelyyn tutustumiseen viiden euron maksulla.

Soinivisa joitakin vuosia sitten

Kirjasto on myös esillä Soini-viikossa. Torstaina 22.8. klo 18 soinilaistaustainen Kari Sippola kertoo kirjoittamisesta ja uusimmasta kirjastaan Hinkkimäen koppelot. Ohessa voi tutustua Plan-järjestön valokuvanäyttely Hyvä alku elämälle, joka on esillä koko viikon.

Ikäihmisille ja etenkin vanhainkotiin suunnattu Suomen Käsityön Museosta Muistojeni ryijy -muistelusalkku tulee myös kirjaston käyttöön. Muistelusalkut sisältävät esineitä, joita voi kokea kaikin aistein. Soini-viikko huomioidaan myös varhaiskasvatuksessa ja koulutyössä.

Soinilaisten muusikoiden ilta järjestetään toistamiseen lauantaina 24.8.2019 Yhteistalolla. Mukaan on varmistunut yli 20 soinilaista ja soinilaistaustaista muusikkoa, duoa ja bändiä – menneiden vuosien teini-idoleista ja bluesin eurooppalaisesta kärjestä nouseviin huippuihin ja gospel-taivaan tähtiin. Ilta aloitetaan kaikille avoimilla yhteislauluilla klo 18.00 ja esiintyjät nousevat lavalle klo 19.30. Sisäänpääsy on ilmainen, mutta tapahtumaa voi tukea vapaaehtoisella ohjelmamaksulla. Tarjolla lisäksi ravintolapalveluja.

Joskushan se Soini-viikkokin loppuu..

Monipuolisen viikon jälkipelit käydään kentillä ja poluilla. Sisun Maastojuoksukisat pururadalla 27.8 klo 18 ja Hyvinvointia arkeen -liikuntapäivä lajikokeiluineen pidetään Yhteistalolla 29.8.

Menossa mukana vas. Janne Kujala, Tiina Väliaho, Juha Viitasaari ja Harri Paalimäki, startti viime vuonna.
Kyky_naiset_Suomi-Ruotsi_ystvottelu

JÄTÄ KOMMENTTI