Tapani ja Nina viettivät pääsiäistä Soinissa – lue ”Kansan riitti”

0
Nina af Enehjelm ja Tapani Kansa viettivät pääsiäistä Soinissa
Nina af Enehjelm ja Tapani Kansa viettivät pääsiäistä Soinissa (Kuva: Jussi Paarvala)

Elämyskeskus Vuorenmaassa Soinissa pääsiäisenä 2010:

TAPANI KANSAN OMAKOHTAISIA MIETTEITÄ LUONNOSTA JA MATKAILUSTA

Tapani Kansa yhdessä puolisonsa Nina af Enehjelmin kanssa viettivät pääsiäisajan Soinissa, Elämyskeskus Vuorenmaassa.

Pääsiäissunnuntaina hän konsertoi Soinin kirkossa.

Soinissa vietetyt neljä päivää antoivat Kansalle kaipaamaansa lepoa ja samalla tarpeellisen keskittymisrauhan konserttiin.

Lenkki hiekkatiellä, pienessä tihkusateessa, Keisalankylän ympäristössä on hänelle oivallinen valmistautuminen. Lähes kymmenen kilometrin juoksu ja reipas kävely puhtaassa ilmassa ja Tapania miellyttävässä perinnemaisemassa antoi voimaa ja samalla myös ajatuksia.

”Tämä on minulle pääsiäisriitti, tähän tapaan ja tyyliin haluan tulevaisuudessakin viettää pääsiäisen.

Ajattelen suomalaisia salomaita ja niiden omaleimaisuutta, tänne ei maan ja ilman saasteet ole vielä löytäneet tietään.

Kun ajatellaan maailman valtoimenaan ryöpsähtävää ja täyttävää roskatulvaa, minä arvostan tämän miljöön kauneutta.

Pari esimerkkiä.

Kun suomalainen menee Kanarian saarille Inglesiin, suomalaisturistille riittää lihapullat ja muusi, Karjala ja Lapinkulta, tutut Jorma Kalevin iskelmät, Nykäsen Matin show. Siinä on vieraan maan kulttuuri, eksotiikka ja historia.

Tai kun meille tulee turisti hakemaan elämyksiä, tarjotaanko puhtaita jokia, naavaisia kuusikoita, satakielien ja rastaiden laulua, jota säestää honkametsien humina. Löytääkö heidän silmänsä luomupeltojen viljaisuutta, metsät täynnä mustikoita, puolukoita ja karpalosoita. Kuulevatko he suopöllöjen laulua korpikuusen kuiskeessa.

Kun tämä vieras sitten saapuu Helsinki-Vantaalle ja aloittaa matkansa ABC:ltä toiselle nähden välillä raiskatut hakkuuaukeat  ja repsahtaneet pihapiirit. Yksisilmäiset rekat sekä traktorit käytöstä poistettuna.  Ja toistuvat laatikkokaupungit.  Välillä yöpymiset samalla konseptilla toteutetuissa Sokoksissa tai muissa ketjuissa. Entä  Lappi, pihalle hinnoiteltua samankaltaisuutta joka paikassa.

Paluussa suuri konsensus:  Jos joskus vielä – tänne, ei koskaan”.

Kovia sanoja, mutta Tapani Kansalle antoi maisema, savusauna, hiljaisuus, punamultaiset talot, hiekkatiet ja Vuorenmaan Elämyskeskus uuden, toivon mukaan toistuvan, elämyspaketin: ”Kansan Riitin”.


Korona-kartta 700x

JÄTÄ KOMMENTTI