TEATTERI | ”Akka katees”

0
(jpnews.fi/JK)

Alajärven Kirkonkylän Nuorisoseura on valmistellut loppuun jo kertaalleen perutun näytelmäesityksen ”Akka katees”. Näytelmän on kirjoittanut Mirja Kuivaniemi ja se otettiin Järvi-Pohjanmaan Kansalaisopiston teatteripiirin ohjelmaan syys- ja kevätlukukaudeksi 2017-2018.

 

Teatteripiiriläiset harjoittelivat ahkerasti syys- ja kevätlukukauden ohjaaja Tapio Nummen johdolla. Näytelmän ensi-ilta oli tarkoitus olla jo 6.4. mutta äkillinen sairaustapaus pakotti ohjaajan peruuttamaan sovitut esitykset.
Nuorisoseuran johtokunta päätti kuitenkin teatteriryhmäläisten innokkaalla osallistumisella työstää näytelmän esityskuntoon.

– Alkuperäisen näytelmäryhmän kokoonpanoon tuli muutama muutos, mutta suurin osa kansalaisopiston teatteriryhmäläisistä pysyi mukana, kertoo Alajärven Kirkonkylän Nuorisoseuran puheenjohtaja Tuula Viitala.

Ensi-ilta on nuorisoseurantalolla pe 4.5. klo 19.00.  Muut esitykset: su 6.5 klo 14.00, ti 8.5. klo 18.00, su 20.5 klo 14.00 ja to 24.5. klo 19.00.

Näytelmän lopullisesta sovituksesta ja ohjauksesta ja lavastuksesta vastaavat nuorisoseuralaiset Kirsi Mattila ja Tuula Viitala.

Mirja Kuivaniemi on syntynyt Isojoella ja asuu nykyisin Seinäjoella. Hän on toiminut mm. maakuntalehden toimittajana, kirjallisuus- ja teatterikriitikkona Hän alkoi kirjoittaa näytelmiä 1980-luvun alussa ja on toiminut vapaana toimittajana 1996 lähtien.

AKKA KATEES on Kuivaniemen hersyvimpiä komedioita, joita hän on näyttämölle kirjoittanut.
Näytelmän tapahtumat sijoittuvat 1980- luvulle, etelä-pohjalaiseen maalaismiljööseen. Tapahtumapaikkana Männistön tupa.
Ville Männistö on tottunut olemaan isäntä ”talosnansa” ja olettaa, että kaikki teherähän niinku hän sanoo. Eräänä päivänä Sylvi-vaimo saa tarpeekseen ja … akka katoaa… Siinä onkin isäntä, lapset, naapurit sekä kylänväki ihmeissään.

Rooleissa:
Martti Penttilä, Ulla-Maija Kotapakka, Marianne Käpyaho, Marko Svan, Antero Ohramaa, Laura Takala, Tapani Pesola ja Aarre Välisaari.

Ville Männistö on tottunut olemaan isäntä ”talosnansa”, mutta eräänä päivänä Sylvi-vaimo saa tarpeekseen. (jpnews.fi/JK)

Tallenna

Tallenna

JÄTÄ KOMMENTTI