Tiekirkossa kävijämäärän lisäystä Virroilla

0
Tiekirkko-opas Sipi Ylä-Nojonen pitää itsekin kirkon alttaritaulusta.

Jarkko Ruohola/J-Pnews
VIRRAT

Suomen tiekirkkoverkostoon kuuluvassa Virtain kauniissa, hirsirakenteisessa puukirkossa on tänä kesänä vierailut väkeä enemmän kuin edellisinä kesinä.

Tiekirkko-oppaana toimiva Sipi Ylä-Nojonen kertoo, että päivittäinen kävijämäärä on ollut parisenkymmentä henkilöä, joka on edellisiin kesiin verrattuna enemmän.

– Ehkä vierailijoiden määrän nousu johtuu koronapandemian takia rajojen kiinnipitämisestä ja ihmiset ovat alkaneet kiertää muun muassa kirkkoja, arvelee Sipi Ylä-Nojonen.

Yliopistossa tietotekniikkaa opiskeleva Sipi Ylä-Nojonen kertoo pitävänsä oppaana toimimisesta.

– Menossa on neljäs kesä oppaana. Viihdyn tässä työssäni hyvin. Täällä vallitsee hyvä ilmapiiri ja työ on mukavaa, kehaisee Sipi Ylä-Nojonen.

Virtain tiekirkossa vierailee väkeä ympäri Suomea. Välillä poikkeaa ulkomaalaisiakin.

– Tänään (perjantaina) on käynyt muutama saksalainen, tarkentaa Sipi

Sipi on kotoisin Virtain Vaskivedeltä.

– Pestini kestää kolme viikkoa. Tämä on minun kotikirkkoni. Täällä on minut kastettu ja täällä olen päässyt ripiltä, avaa suhdettaan Virtain kirkkoon Sipi Ylä-Nojonen

Kysymykseen, mikä mahtaa kiinnostaa kävijöitä eniten kirkon sisällä, vastaa Sipi – alttaritaulu.

– Se on omastakin mielestä todella kaunis teos tässä valaistuksessa.
Alttaritaulun on maalannut Aleksandra Såltin vuonna 1897. Sen aiheena on Vapahtajan ilmestyminen pääsiäisaamuna Maria Magdaleenalle. Ilmari Launis on suunnitellut alttaritaulun kehyksen sekä kastepöydän  vuonna 1925. Virtain kirkon ja tapulin rakensi Antti Hakola 1772-1774 aiemman, 1650-luvulla pystytetyn kirkon viereen ja tilalle. Sakariston hän rakensi saarnastuolin puoleiseen ristisakaroiden kulmaukseen. -jr

 


 

PTV mansikkasumppa1

JÄTÄ KOMMENTTI