TULOSSA! | Haaveita ja harha-askelia – Muistoseurat 3 -elokuva !

0

Muistoseurat-elokuvien kolmatta osaa ”Haaveita ja harha-askelia” on kuvattu tällä kertaa Kortesjärvellä, Alahärmässä ja Kauhavalla. Elokuvassa nähdään aikaisemmista osista tuttuja hahmoja, mutta mukana on myös runsaasti uusia näyttelijöitä: kaiken kaikkiaan esiintyjiä on 35. Järvilakeuden kansalaisopiston alueen lisäksi näyttelijöitä on myös Vimpelistä ja Lapualta. Mukana on sivuroolissa myös yksi televisiosta ja teatterista tuttu ammattinäyttelijä, eli Jarkko Tiainen. Tiainen tunnetaan todennäköisesti parhaiten roolistaan pastori Pohtona Jukka Mäkisen ohjaamissa maaseutukomedioissa.

Elokuvan ohjannut Mäkinen toi Tiaisen lisäksi elokuvaan mukaan toisen yhteistyökumppaninsa eli Jorma Kestin, joka Jukan tavoin on jäänyt eläkkeelle Yleisradion palveluksesta. Kesti ilmoittautui talkoopohjalta tekniseksi avuksi, sillä katsottuaan edellisen elokuvan hän ihastui ilmapiiriin, jossa elokuvaa oli tehty. Kuvaajana toimi edelleen Pekka Pohjoispää. Elokuvan tuottajana on Järvilakeuden kansalaisopisto ja käsikirjoituksen on tehnyt Leea Keto. Kuvausavustajana ja valokuvaajana toimi Jarmo Vainionpää.

Elokuvan käytännön töissä olivat mukana myös kaikki muut kuvauksiin osallistuneet harrastajateatterista tuttuun tapaan. Oleellista oli tälläkin kertaa suuri hyvien yhteistyökumppanien määrä, joiden kautta saatiin käyttöön tiloja ja tarpeistoja kuvauksia varten.

Ennen ensi-iltaa (27.12.2019) hieman paljastuksia toisen jatko-osan juonesta. Kalen ja Penan perinteinen kesän kohokohta ”Muistoseurat” eli ajelu Ransu-autolla pitkin maakuntaa on päätetty unohtaa.  Anteron aarteen löytyminen oli niin suuri järkytys, ettei Kale enää halua ottaa riskiä uusista yllätyksistä. Kaksikko lähtee sen sijaan Penan aloitteesta tanssikurssille, mutta kaikki ei mene kuitenkaan ihan putkeen…  Edesmenneen Anteron naiset Maire, Sirkku ja Katinka ovat päättäneet, että kerrankin on naisten vuoro lähteä muistoseurareissulle: Kalen vaimo Marja-Terttu on saatu houkuteltua kuskiksi ja totuttuun tapaan anoppi Lempi änkeää väkisin mukaan. Entä onko baarineito Tyynen ja runoilija-filosofi Torstin orastava suhde edennyt? Varmaa ainakin on, että harha-askelia voi tulla muuallakin kuin tanssilattialla.

KATSO TULEVAN ”MUISTOSEURAT” 3 -ELOKUVAN ENNAKKOTRAILERI

Rooleissa kuullaan ja nähdään seuraavia henkilöitä:

Antero, vainajan ääni: Teemu Hakala

Kale: Jarmo Kumpula

Lempi: Tuula Kuoppala

Marja Terttu, Kalen vaimo: Anne Pesonen

Pena: Eero Kankaansyrjä

Torsti: Raimo Peltola

Baarineito: Katri Aho

Jortsu (Jorma): Jouko Mäkinen

Maire: Mari-Elina Kottari

Sirkku: Maaria Koivula-Talkkari

Katinka: Minna Lammi

Kaarina: Tuija Ahola

Matteus, Kaarinan poika: Rene Mattila

Tinder-nainen Ansa (Hilma): Seija Haka

Tinder-nainen Unelma: Outi Riihimäki

Viisto-Veksi: Matti Järvelä

Viisto-Veijo: Tuomo Savola

Hiippari/malminetsijä: Jaakko Niemistö

Hiippari/malminetsijä: Jarkko Tiainen

Retriittiosallistujat/mietiskelijät:

Linda Huhtaluhta

Annika Ylipelkonen

Kalle Vainionpää

Kirkkopakan väki:

Kai Pöntinen

Maria Välikangas

Koululaisryhmä:

Kirkkopakan Kuningas: Olavi Koivisto

Nicolas Sorbie

Sebastian Sorbie

Benjamin Sorbie

Emma Huhtaluhta

Minttu Huhtaluhta

Aleksanteri Pohjoispää

Sanni Pohjoispää

Sivuluisu:

Baarineito: Nea Nieminen

Hermanni Sankelo

Jarmo Vainionpää

Kirjasto:

Tarja Karppi 

JÄTÄ KOMMENTTI