Vähemmän pauketta pikkupakkasessa… VUOSI VAIHTUI TÄHTITAIVAAN ALLA

0
Suomen Ladun paikallisosasto Töysän Talsijat järjesti kaikelle kansalle tarkoitetun vuodenvaihdostilaisuuden Tuuri Resorts:in hienossa jättikodassa. ( Kuva: Pentti Hautala)

Teksti ja kuvat Pentti Hautala
Alavus/Tuuri

Ainakin Alavuden tähtitaivaan alla nähtiin tulien läiskyntää ja kuultiin selvästi vähemmän rakettien pauketta, mihin on menneinä vuosina totuttu. Ehkä tähän oli vaikuttimena ilmaston säästymisen sääliminen. Vai olisiko sittenkin suurempana syynä ollut rahallisen säästöjen periaate?

Maakuntamme kirkoissa kokoonnuttiin perinteisesti uudenvuoden aattoillan hartaustilaisuuksiin. Alavudella järjestettiin nyt hartaus, menneestä poiketen, seimitunnelmissa Muistojen kappelissa. Onneksi oli vain noin viiden asteen pakkanen, joka mahdollisti tarkenemisen ulkonakin.

Töysän Talsijat on alueellamme perinteisesti ainoa yhdistys, joka järjestää kaikille avoimen tapahtuman vuosien vaihtuessa. Kaikiaan lähes 50 naista ja miestä sekä muutama nuorempikin kookoontui Tuuri Resorts:in suureen kotarakennukseen.
Osanottajia oli Talsijoiden jäsenten lisäksi monia Alavuden kantakaupungista ja myöskin lomailemassa olleita entisiä paikkakuntalaisia. Kaukaisimmat Helsingin seudulta saakka.

Ilta meni kuin siivillä uudenvuoden ja  samalla uuden vuosikymmenen puolelle saakka.  Monipuolisesta, maksuttomasta tarjoilusta huolehtivat Talsijoiden toimijat: Markku ja Rauni Akonniemi, Pirkko Raja-ahoTerho Vilmilä ja Jukka Pellonpää.

Uudenvuoden 2020 alun arvostukseksi ”suhutettiin” taivaalle nyt hyvin maltillinen määrä tähtisadetta.


 

JÄTÄ KOMMENTTI