Vaskivedellä vietettiin ”kotikutoisia” kesäjuhlia

0
Petri Heinämäki taituroi haitarillaan.(JR)

Jarkko Ruohola/J-Pnews
VIRRAT

Virtain Vaskiveden kyläyhdistys, nuorisoseura ja Elmonet järjestivät tapahtuman juontajan, kyläyhdistyksen puheenjohtajan Tapani Heinosen sanoja lainaten hyvin ”kotikutoiset” kesäjuhlat Myllyniemen rantalavalla lauantaina.

Valtaosa juhlan esiintyjistä oli kylän omaa väkeä. Myös ohjelmiston aineistokin oli vaskivetisten tuotantoa.

– Tervetuloa Vaskiveden Nuorisoseuran omistamalle Myllyniemen rantalavalle, jonka jotkut ovat äänestäneet kauneimmaksi rantalavaksi Suomessa. Lava on toiminut keskeytymättömänä vuodesta 1959 lähtien. Nyt yritetään käynnistää tansseja viime kesän heikon tilanteen jälkeen, jolloin lavalla tanssittiin vain kerran. Lavalle on tehty iso remontti kolmen , neljän vuoden aikana. Muun muassa tanssilattia on uusittu talkoilla, maalattu ja on saatu kompostoiva vessa, joka on ilmeisesti eritäin harvinainen tanssilavoilla. Ollaan mukana tässä ajassa, ilmastokysymyksessä. Toivotaan myös, että lavalle löydetään monipuolista käyttöä jatkossa, jota on toki ollutkin konserttien, häiden ja muiden tapahtumien merkeissä. Tietenkin muutamat hyvät lavatanssit kuuluvat asiaan, toivoi Tapani Heinonen.

Irja Majasen ohjaamat Tanhulystin esitykset olivat takuuvarmaa tavaraa. (JR)

Puheessaan Heinonen myös valotti juhlaväelle Vaskiveden kylän vetovoimatekijöitä.

– Neljän vuoden valokuituhankkeen tuloksena liittyjia saatiin kokoon 170 kappaletta eli tosi hyvin. Vaskivedellä, Koronkylässä ja Vaskuulla on nyt sellaiset olosuhteet, että kuka tahansa voi tehdä töitä täältä minne tahansa eli voi vapaasti muuttaa Vaskivedelle tai lähikyliin. Toinenkin iso hanke on menossa. Se on Vaskiveden ekologinen yhteiskylähanke. Tarkoitus on osuuskuntamuotoisesti rakentaa kymmenkunta rakennusta aivan kylän keskustaan, entisen ”ryhmiksen” taakse pellolle, joka osittain rajoittuu Tyrkönlahteen. Lisäksi on myös tehty ruoppaushanke.

Markku Sorvarin johtamat Elvin Ukot lauloivat paikallista tanssimusiikkia. (JR)

Juhlassa Markku Kulmala soitti harmonikkaa ja lauloi, 8- vuotias Peppi Hintala soitti viulua isänsä säestäessä kitaralla, Petri Heinämäki soitti haitaria ja hän myös säesti Tanhulystin esittämät tanssit. Tanhujen ohjauksesta vastasi Irja Majanen 42-vuoden kokemuksellaan. Markku Sorvarin johtama Elvin Ukot esitti laulamalla tunnin mittaisen, vaskivetisen tanssimusiikkisetin, johon yleisökin sai osallistua laittamalla jalalla koreasti tanssilattialla.

Vaskiveden kesäjuhlaan Myllyniemessä osallistui runsaslukuinen yleisö.(JR)
Juhlayleisö sai ihailla vanhoja traktoreita piha-alueella.(JR)

Parkkipaikalla juhlayleisö sai tutustua muun muassa vanhoihin traktoreihin esimerkiksi Zetoreihin sekä muihin ajoneuvoihin. Aurinkoinen sää oli houkutellut juhlapaikalle runsaslukuisen yleisön. -jr


 

vanhat kuorma-autot tukim

JÄTÄ KOMMENTTI