Vauhtiveikko Valtteri Bottas lähtöisin Nelimarkasta

0
Pentti "Penttiuntamo" Jukantupa
Valtteri Bottas teki historiansa parhaan kilpa-ajosuorituksen vajaa viikko sitten Itävallan GP:ssä sijoittumalla F1 kisassa ylivoimaisten "mersujen" jälkeen kolmanneksi. (Arkistokuva)
Nelimarkka sukuseuran puuhamies ja suvun perimään perehtynyt ”sukututkija”  Pentti ”penttiuntamo”  Jukantupa on bongannut jo monta merkkittävää kansalaista, läheltä ja kaukaa, Alajärven Pekkolanniemeltä lähtöisin olevan suvun eri juonteista.

Yksi Pentin ”löytö” sukukirjoista on maailmanmaineeseen kohisten nousua tekevä autourheilumme tähtipilotti Valtteri Bottas. Valtteri kulkee juuri nyt tunnettujen kotimaisten F1 menestyjien Keke Rosbergin, Mika Häkkisen ja Kimi Räikkösen jalanjäljissä. Valtteri on asettanut selkeäksi tavoitteekseen nousta autourheilun kuninkuusluokan korkeimmalle bodium korokkeelle. Ahkeran, tarkan ja tinkimättömän luonteen omaavana ei ainakaan nelimarkkalaisilla ole epäilyksen häivää siitä, etteikö se maailman mestaruuskin jonain vuonna olisi tukevasti miehen plakkarissa.

Pentti "Penttiuntamo" Jukantupa

– Ylen Aamu tv:n lähetystä seurasin ja minuun tarttui ilo ja luottamus ”meijän” Valtteriin. Edellisessä elämässäni olen saanut oppia että silloin, kun on tuulta pitää purjehtia ja nauttia, koska elämä tuo aina vastamäkeä jonka yli pääsee, kun nauttii menestyksestään ja lataa akkujaan, sillä tekee vahvan itsetunnon itselleen. Huomio kiinnittyykin Valtterin luotettavuuteen – tähän saakka aina auto ehjänä maaliin?  Tuolla radalla tulee varmasti tilanteita, joissa joutuu ottamaan isoja riskejä – hermot ja harkinta pitää olla silloin joka hetki hallinnassa. Valtterin sukujuuret ovat Nelimarkassa Alajärven Pekkolassa – onko nuo ominaisuudet täältä kotoisin – ei varmastikaan yksinomaan, kyllä niitä on pitänyt matkanvarrella vahvistaa myös geeniperimässä. Nelimarkka juurisella äiti Mariannella – tuolla kovasti tavoitteellisella luonteella varustetulla ja Loviisan ruotsinpyhtääläissyntyisellä isä Raunolla on iso osuus kasvattaessaan ja tukiessaan poikansa harrastusta, johonka ovat joutuneet rohkeasti panostamaan. Ei yksinomaan rahaa, jota on myös mennyt jalostettaessa pojan harrastuksesta huippuammattia, kertoo Jukantupa.

Monelle nelimarkkalaiselle on miellyttävää, kun oman suvun jäsen pärjää.

Jukantupa sanookin, että on mielenkiintoista kartoittaa kuinka läheinen sukulainen Valtteri on tämän päivä nelimarkka-sukupuussa itse kullekin.

Pentti Jukantupa on lupautunut selventämään ja kartoittamaan kysyjän sukulaisuussuhdetta muun muassa Valtteri Bottakseen launtaina 28.6 Neste Hoiskonportin tiloissa.

Pentiltä on myös mahdollista lunastaa jo julkaistuja sukukirjoja.

JÄTÄ KOMMENTTI